Alan
Alan transferinde son pürüzleri de ortadan kaldıran Galatasaray, Brezilyalı futbolcuyu en geç 20-21 Ocak'ta İstanbul'a getirerek 2.5 yıllık sözleşmenin altına imza atmaya hazırlanıyor. Alan ile kesin olarak anlaşmaya varan sarı-kırmızılı yönetim, Evergrande Guangzhou ile Alan arasındaki "opsiyon" krizinin çözülmesini bekliyor.,

Demba Ba
Forvete Alan'ın yanı sıra Demba Ba'yı da getirmek isteyen Galatasaray, Senegalli futbolcu ile kesin olarak anlaşmaya vardı ancak Çin kulübü Shanghai Greenland Shenhua ile Demba Ba arasındaki sözleşme krizinin ortadan kaldırılmasını bekliyor. Demba Ba, Galatasaray'a gelmek istiyor ancak Çin kulübü, Ba'nın transferine kiralık olarak değil de satın alma şeklinde izin veriyor.

Wilfried Bony
Sarı kırmızılı takım Alan'ın yanı sıra İngiltere Championship takımlarından Swansea'de forma giyen Wilfried Bony'yi kadrosuna katmak üzere. Wilfried Bony transferini yürüten isimlerin Swansea City adına Türk menajerler Kerem Solmaz ve Andy Duncal olduğu, Galatasaray ile bağlantıları kuran ismin Hakan Solmaz, Swansea City cephesinde ise görüşmeleri yürüten kişinin Christopher Farnell olduğu belirtilirken kulüple yapılan görüşmelerde sona yaklaşıldı.

Semih Kaya
Ozan Kabak'ın satışının ardından Serdar Aziz opsiyonunu da tamamen devre dışı bırakan Galatasaray, Semih Kaya'nın transferi için Prag ile anlaşmaya vardı. Sezon sonuna kadar kiralık olarak Galatasaray forması giyecek olan Semih Kaya'nın en geç pazartesi günü İstanbul'da olması bekleniyor.

Benjamin Tetteh
Tetteh'in transferi için Sparta Prag ile masaya oturan Galatasaray, satın alma opsiyonlu kiralama teklifinin reddedilmesinin ardından masanın üstüne bu kez de 6 milyon euroluk net bir teklif koydu ancak bu teklif de kabul edilmedi. Prag, Tetteh için 9 milyon euro bonservis bedeli ve bir sonraki satıştan da pay istiyor.

Yunus Akgün
Anderlecht'in talip olduğu genç futbolcu Yunus Akgün için Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Benfica da resmen devreye girdi ve sarı-kırmızılı yönetimin önüne 3.5 milyon euroluk bir teklif koydu. Portekiz Gazetesi Record da yaşanan gelişmeleri doğruladı ve Benfica'nın yanı sıra Yunus Akgün'ün peşinde Roma, Juventus, Chelsea, Wolfsburg, Barcelona ve PSV'nin de olduğunu iddia etti.

Younes Belhanda
Fatih Terim'in raporu doğrultusunda takımda kaldığı iddia edilen Belhanda için her an farklı gelişmeler yaşanabilir. Al Ittihad'ın 9 milyon euroluk teklifine "hayır" diyen Galatasaray'a bir flaş teklif daha geleceği konuşulmaya başlandı. Al Ittihad'ın Galatasaray'a 11 milyon euroluk yeni bir teklif sunacağı iddia edilirken; sarı-kırmızılı yönetimin "Fatih Terim'e rağmen" nasıl bir karar alacağı şimdiden büyük bir merak konusu olmaya başladı.

Maicon Roque
Maicon'u elden çıkartmak için görüşmelerini sürdüren Galatasaray, Al İttihad ile bir kez daha pazarlık masasına oturdu. Maicon için 7 milyon euroluk bonservis bedeli talep eden sarı-kırmızılı yönetim, Maicon'un eşinin Arabistan'a gitmeye sıcak bakmamasından dolayı sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Kısa bir süre önce yeniden İstanbul'a dönen Maicon'un eşi Arabistan'da yaşamayı "kabul ederse" Galatasaray, Maicon'un satışından da kasasına 7 milyon euroya yakın bir ücret koyacak.

Ahmet Çalık
Nakoulma, Morosziuk ve Aatif’tan ise haber bekleyen Çaykur Rizespor, Ahnmet Çalık'ın transferi için Galatasaray ile görüşmelerini sürdürüyor. Galatasaray, Ahmet için 2 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor; Rizespor ise kiralık transferi için masada.

Eren Derdiyok
Fatih Terim'in raporu doğrultusunda kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok, kariyerine Türkiye'de devam etmek istiyor. Galatasaray forması altında sezonun ilk yarısında 18 maça çıkan ve 10 gole imza atan Eren'i bonservis bedeli karşılığında elden çıkartmak isteyen Galatasaray, (alacakları olmadan) 2 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor.

Serdar Aziz
Galatasaray'dan 2.4 milyon euro alacağı için noter aracılığıyla kulübe ihtarname çeken Serdar Aziz için 2 alacaklarıni silmesi + 2 milyon euro da bonservis bedeli talep eden sarı-kırmızılı yönetim, bu şartlar altında transferin gerçekleşmesi için son ana kadar bekleyecek.

Sofiane Feghouli
Uzun zamandır Belhanda'yı transfer etmek isteyen Suudi Arabistan ekipleri bu kez Galatasaray'ın Cezayirli yıldızı Sofiane Feghouli'ye göz dikti. Suudi Arabistan takımı, Feghouli'ye yıllık 6 milyon euro teklif etti. Galatasaray'da bonuslarla beraber yıllık 4.5 milyon euro kazanan 29 yaşındaki futbolcunun sarı kırmızılı ekip ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor ve Fatih Terim'in bu süreç için nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.

Webaslan