Ocak ayında transfer yapmalarına engel olacak bir durumun olmadığını belirten Başkan Özbek, NTV Spor’a yaptığı açıklamada, Burak Yılmaz’ın kulüpten ayrılmasına sıcak bakmadığını da belirtti.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada mali konularda içinin rahat olduğunu söyledi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR TESİS”

Voleybol takımlarının maçlarını Taç Spor Tesisleri’nde oynayacağını, böylece yıllık 1 milyon lira civarında tasarruf edeceklerini belirten Özbek, “Haftalık yönetim kurulu toplantımızı bu hafta Taç Spor’da yaptık. Taç Spor biliyorsunuz Galatasaray’ın yönetiminde olan bir tesis. Burada yapmayı uygun gördük, yatırımlarımız da var burada. Voleybolle ilgili bir salonumuz vardı. Maçlarımızı burada oynamak üzere 1000-1500 kapasiteli bir salon. Kontrol ettim, bitmek üzere. İnşallah Kasım’ın 29’undaki bir maçımızı burada oynayacağız. Ayrıca burada voleybolcularımızın kamp yapabileceği çok güzel bir tesisimiz var, onu yeniledik. Hem kampları burada yapıp, maçları da burada oynayacağız. Kulübe de bu sayede yaklaşık yıllık 1 milyon TL çerçevesinde bir tasarruf getirmiş olacağız, amacımız buydu.” diyerek, şöyle devam etti:

“Taç Spor çok önemli bir tesis. Galatasaray Taç Spor olarak bundan sonra tenis konusunda da yeni bir branş açacağız, genel kuruldan bu kararı çıkarmıştık, yakında başlayacak. Çok güzel bir tesis. Mümkün olduğu kadar amatör branşları buraya monte etmeye çalışıyoruz. Anadolu yakasında oynayacağımız maçların kampını burada yapıp, sporcularımızı burada ağırlamak üzere hareket ediyoruz. Judoyu buraya alacağız.

İki merkezimiz olacak, Anadolu ve Avrupa. Arena’nın yakınındaki salon için de yetki belgesini aldık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden. Proje çalışmaları bitmek üzere. Salon, basketbol maçlarımızı orada oynamak üzere, antrenman sahalarını da kapsayan. Hem Abdi İpekçi’ye kira ödemekten kurtulacağız hem de basketbol maçlarını futbol maçlarının öncesine getirip seyirci kapasitesini de artırmayı düşünüyoruz.

Proje çalışmaları bitmek üzere, ilgili yatırım projesini de yaptık. Yönetim kurulu dönemimizde tesis açısından en üst seviyeye taşımak için hareket ediyorum. Taç Spor da çok güzel oldu, salonu gezdim, maçlarımızı burada oynayıp, taraftalarımızı buraya davet ediyorum, onlar da çok beğenecektir.”

TRANSFERE ENGEL YOK”

Başkan Özbek, UEFA ile yapmaya hazırlandıkları toplantıyla ilgili bir soruya ise “Biz raporlarımızı gönderdik, onlar da incelediler, Aralık başında onlardan bir davet bekliyoruz. Gidip orada Galatasaray’ın UEFA konusunda, bundan sonraki izleme süresini uzatmasını istiyoruz. En kısa sürede UEFA kriterlerine uyum sağlayacağımızla ilgili projelerimiz var, onları götüreceğiz, ben çok ümitliyim. Davetlerini bekliyoruz.” diyerek, şöyle cevap verdi:
“Ocak ayı transferleri, teknik kadronun ileteceği bilgi çerçevesinde gerekli takviyeleri yapmayı düşünüyoruz. UEFA’yla pek bağlantılı değil o. Biz sportif aktivitelerimize devam etmek zorundayız. UEFA’ya ileriye dönük projeksiyonlar yaparak, Galatasaray’ın çok kısa sürede bu finansal fair-play’e uyum sağlayacağını ispat etmeye gidiyoruz, başarılı olacağımızı zannediyorum.”

“BURAK’IN KENDİSİNE BAĞLI”

Galatasaray başkanı, kulüpten ayrılması gündeme gelen Burak Yılmaz ve sözleşmesi yenilenen Umut Bulut ile ilgili sorulara ise şöyle cevap verdi:
“Yönetimle görüşürüz, Burak için teklif gelirse, çok önemli bir oyuncumuz, golcümüz. Galatasaray’dan gitmesini kesinlikle düşünmüyorum. Burak’ın kendisine bağlı. Umut’un sözleşmesi otomatik olarak uzadı, bizden önceki yönetimler döneminde yapılan sözleşme gereği oynadığı maçlar itibariyle bir puanlama sistemi yapılmış, Umut da oynadı ve puanı doldurduğu için otomatik olarak uzadı. O da çok önemli bir oyuncumuz, herşeyini verdiğini sahada görüyoruz zaten. İnşallah bundan sonra daha da iyi hizmet edecek Galatasaray’a.”