Ara transfer G.Saray için 'revizyon' şeklinde geçerken 9 oyuncu takviyesi yapıldı. ancak bu isimlerin gerek genç olmaları gerekse de popülerliğinin az olması, eleştirileri de beraberinde getirdi. Ancak G.Saray'ın bu tranferlerinin tümü uzun süreli yapılan çalışmaların ardından resmiyete döküldü. Mancini, bu transferler için 3 İtalyan ve 1 Portekizli'den oluşan özel araştırma ekibini devreye sokarken G.Saray'ın da kendi oyuncu araştırma ekibi İtalyan hocaya raporlar sundu. İşte tek tek transferlerin yol haritası...

NICOLAS BURDİSSO:
Kalabalık bir stoper listesini yönetime sunan Roberto Mancini'ye Burdisso ismi, scout ekibinin İtalyan kanadından geldi. Kendisi de Boca maçlarının videolarını izledikten sonra Burdisso'yu listeye dahil etti.

VEYSEL SARI:
MancInI için 1 numara hep Veysel Sarı oldu. Eskişehir formasıyla izlediği oyuncunun mutlaka alınmasını isteyen İtalyan hoca, kendi ekibine de oyuncuyu izlettikten sonra yönetime rapor verdi.

ALEX TELLES:
G.Saray scout ekibinin Mancini'ye önerdiği bir oyuncuydu. Kendisi de izledikten sonra listesinin ilk sıralarına Telles'i koydu.

SALİH DURSUN:
Veysel Sarı ile birlikte Salih de yerli transferde Mancini'nin olmazsa olmazıydı. Kendisinin beğendiği oyuncuyu için kulübün scout ekibinden de rapor alar R. Mancini transfere onay verdi.

IZET HAJROVIC:
Macini'nIn özel ekibi tarafından uzun süredir takipteydi. İtalyan hoca oyuncunun pozitif özelliklerinin gelecekte G.Saray için önemli olduğuna karar verip yönetimden Boşnak oyuncuyu istedi.

LUCAS ONTIVERO:
İtalyan çalıştırıcının özel ekibinin yıllardır takibinde olan bir isimdi. Mancini bir süre oyuncunun denenmesini isterken 1 aylık sürenin ardından yeteneğini çıplak gözle görüp takıma kazandırdı.

KORAY-UMUT-OĞUZHAN:
Üç oyuncu da G.Saray scout ekibinin Mancini'ye teklifiydi. Tümü hakkında detaylı raporlar ve istatistikler Mancini'ye sunuldu ve İtalyan hoca da üçünün de alınmasına onay verdi.


Skorer