Grosskreutz transferinin gerçekleşmemesi hakkında konuşan Demirkol, transferin son dakikada yapılmaya çalışılmasının hata getirdiğini, bundan sonra Galatasaray'ın Burak ve Selçuk'u adeta sırtında taşıması gerektiğini belirtti.
 
Mehmet Demirkol'un açıklamaları şu şekilde:
 
Olay aslında şöyle oldu: Sözleşme Florya'ya yollanıyor. Çünkü eşleştirme orada yapılacak. Uğur bey bu belgeyi sisteme yüklüyor. Ama son gelen belgeyi değil, ilk gelen boş belgeyi gönderiyor. Son dakika olduğu için de farkına varmıyorlar. Aslında imza da eksik değil, sadece yanlış belge gidiyor.
 
"Bu evrak olayı artık bardağı taşıran son damla..."
 
Galatasaray CAS'a başvurabilir ama bir sonuç çıkması düşük ihtimal... Bu işin uzama sebebi, transferin yapılmasına son dakikada karar verilmesidir. Aynı gün Melo ve Telles de Inter'e imza attı. İtalya'ya mı gittiler? Hayır. Burada attılar. Daha sonra faks çekildi ama bizde Federasyon ıslak imza  istiyor. İtalyan Federasyonu gibi yapsalar bunlar olmayacak. 
 
"İstanbul trafiği, uçağın rötar yapması etki etti"
 
Oyuncu Dortmund'dan da gelemedi. Münih'ten geldi. İstanbul'a rötarlı şekilde indi. Bunun İstanbul trafiği de var. Sağlık kontrolüne giriyor. 7'de girdi akşam 11'de çıktı. Bütün bunların etkisi de var.
 
"Transferi de Selçuk yapsın"
 
Artık takımın, kulübün Burak ve Selçuk'u sırtında taşıması lazım. Hatta transferi de bence Selçuk yapsın... 1 senede 3 başkan değişti ama verilen sözler tutulmadı. Ibrahimovic konusunda hep susuldu. 'Melo ve Telles kalacak' dendi ama onlar da gitti. 
 
"Susmakla kriz yönetilmez"
 
Susmakla kriz yönetilmez. Herkes telefonlarını kapatıyor. Taraftar ayağa kalkmış. Millet dalgasını geçiyor. Çünkü komik şeyler de var. Ama sen susuyorsun. Susmakla kriz yönetilmez.