Uzun zamandır İngiliz kulüplerinin radarında olan Uğurcan Çakır'a istemeden Galatasaray engel oldu.

"TÜRK TAKIMLARDAN TRANSFER YAPILAMAZ"

Leeds United kulübünün aldığı ilginç karar yıllar sonra ortaya çıktı.

2000 yılında Galatasaray - Leeds United maçlarında yaşanan olaylar ve ölen taraftarlarından ötürü kulüp, Türk takımlarından oyuncu alışverişine yasak koydu.

Leeds United sahibi Andrea Radrizzani, taraftarın hassas noktasına dokunmak istemediği için transferde mecburi olarak geri adım atmak zorunda kaldı.

Milli eldivenin Premier Lig hayali şu anlık suya düştü.

Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..." Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..."

GALATASARAY - LEEDS UNİTED MAÇINDA NELER YAŞANDI?

1999-2000 sezonunda yapılacak olan UEFA Kupası yarı final maçında İngiliz taraftarlar ve Türk taraftarlar arasında çıkan kavga, birçok sorunu da beraberinde getirdi. Futbol tarihine olaylı Galatasaray Leeds United maçı olarak geçen kavga, aslında maçtan bir gün önce yaşanmıştır. Leeds United taraftarlarının gösterdiği taşkınlık neticesinde Türk taraftarlar ile İngiliz taraftarları arasında kavga meydana geldi. Kavga sırasında iki İngiliz taraftarı bıçaklanmış ve bir süre sonra da hayatını kaybetmiştir. Ali Ümit Demir adlı 20 yaşındaki genç, İngiliz taraftarları bıçaklamaktan dolayı suçu bulunarak 15 yıl hapse mahkûm edilmiştir. Yaşanan olaylar ise futbol tarihinde Galatasaray Leeds United kavga başlığıyla yer edinmiştir. Ali Sami Yen’de yapılan maçta Galatasaray 2-0’lık galibiyet elde ederken rövanş maçında da 2-2’lik beraberlik yaşanmıştır. Toplamda 4-2’lik skor ile yarı finale yükselen Galatasaray, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası’nı kazanarak ilgilerin odağı haline gelmiştir.

(Fotospor)