Galatasaray Spor Kulübü, Soma'da yaşanan facianın ardından Kayseri Erciyesspor maçında bazı organizasyonlar yapılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, futbolcular ve teknik heyetin sahaya başlarında ışıkları yanan baretler ile çıkacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada:

Soma’da yüreklerimizi dağlayan maden kazasından sonra, yaraları sarmak için camia olarak ayağa kalkan Galatasaray, yarın ki maçta da Soma’yı unutmuyor. TT Arena’da kapalı tribüne, Ali Sami Yen’de yıllarca asılı kalan “Soma kömür diyarı…” pankartı yeniden asılıyor.
Futbolcular ısınmaya çıkarken, Arena’nın çıkış tünelinde ışıklar karartılıyor. Futbolcular ve teknik heyet, başlarında, ışıkları yanan baretlerle yürüyerek sahaya geliyor. Arena’nın çıkış tüneli, Soma’da yitirdiğimiz canları hatırlamak için, onların hayatlarını kaybettiği maden ocaklarının tünellerine dönüşüyor. Taraftarlarımız, futbolcularımız, teknik heyetimiz, kısacası statta bulunan herkes, alkışları ve dualarıyla şehit madencilerimizi anıyor.

Futbolcularımız, seremoniye de Soma’daki kurbanlarımızın yasını tutmak için hazırlanan; “NE SARI NE KIRMIZI, HER YER KÖMÜR KARASI” pankartıyla çıkıyor. Yarın, kadın ve çocuk taraftarlarımıza kapıların açık olacağı TT Arena’da, kalpler bir kez daha Soma kurbanları için atıyor." ifadeleri kullanıldı.