Henüz 2 hafta önce Kardemir Karabükspor'da iken Beşiktaş'ı 2-1 yenen Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, o karşılaşmada her zamanki tarzının dışına çıkmış, 5'li savunma düzeni kurmuştu.

Bu sezon genelinde 3. kez Beşiktaş'a karşı rakip olan Tudor, hem taze analizlere hem de özel bir taktik düşünceye sahip... Karabük'te çalıştığı 20 lig maçının 18'inde 4'lü savunmadan vazgeçmeyen 38 yaşındaki antrenör, sadece Kartal önüne farklı bir anlayışla çıktı. Vodafone Arena'da 3-1 kaybettiği ve iç sahada 2-1 kazandığı maçlarda Tudor, 5-3-2 sistemiyle oynadı.

'Küçük Conte'

Tudor'un bu taktiğinde öne çıkan isimse Hırvatistan Milli Takım'dan eski arkadaşı Ivan Leko... Tudor, Beşiktaş'ı 2-1 yendikten sonra Hırvat basınına bu durumu anlatmış, "Belçika'da St. Truiden'de çalışan yakın dostum Ivan Leko, 5-3-2'yi benimsiyor. Hatta ben kendisine 'küçük Conte' diyorum. Benim aslında düşüncem 4'lü savunma futbolu ancak bazen şartlar ve elinizdeki imkanlarla değişiklik önemli oluyor" ifadelerini kullanmıştı.

2 futbolcu kadroya alınmadı

Tudor, derbi öncesi Linnes, Cavanda ve Sinan Gümüş'ü 18 kişilik kafileye dahil etmedi. Sağ bekte Sabri ya da Semih Kaya forma giyecek.