Galatasaray, kritik Trabzonspor maçı öncesi son taktik çalışmasını dün sabah gerçekleştirip Karadeniz’in yolunu tuttu. Sarı-kırmızılı kafile uçağa son derece motive şekilde bindi.

Şampiyonlar Ligi hesabı yapan ve Trabzon deplasmanında puan kaybına tahammülü olmayan Cimbom’da Teknik Direktör Igor Tudor, dün oyuncularıyla etkileyici bir konuşma yaparken, Trabzonspor maçı analizlerini tekrar anlattı.

Öncelikle son 2 haftadaki galibiyetler için ve bu hafta idmanlarda gösterdikleri gayretlerden dolayı oyuncularına teşekkür eden genç çalıştırıcı, “Biz Galatasaray’ız. Bunu 3 haftadır herkese gösteriyorsunuz. Beşiktaş maçında da galibiyet elimizden kaçtı. İstediğimiz ve mücadele ettiğimiz takdirde yenemeyeceğimiz takım yok. Yarın da sahaya çıkıp, rakibe göz açtırmayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra taktik analizi geçen Tudor şöyle devam etti:

1- Set hücumu yemeyeceğiz:

Merkezde onlara top yaptırmayacaksınız. Orta alanda top tutarlarsa, set hücumu kurarlar. Bu da karambollere neden olabilir. Bir şans golüyle tüm emeğimizin boşa gitmesini hiçbirimiz istemeyiz. Rakibe set kurdurmuyoruz. Orta alanda sayısal üstünlük bizde olacak.

2- Kenarda üçlü baskı

Trabzonspor’un kenar oyuncuları bizim sahamızda topla buluştuğunda, ön liberoyla birlikte o çizgiye yakın oyuncumuz ve forvet arkasındaki arkadaşımız oraya koşacak.

3- Takım boyunu uzatmak yok

Ne olursa olsun oyun disiplininden kopmayacaksınız. Birbirinizle olan mesafeniz açılmayacak. Birbirinize iple bağlı gibi oynayacaksınız ve herkes sınırlarını zorlayacak…