Galatasaray'da Igor Tudor Ntv Spor'da %100 Futbol programının konuğu oldu.. İşte Igor Tudor'un açıklamaları..

Galatasaray için 4.ve 6.olmak felaket. Taraftarımızın hedefi her zaman şampiyonluktur, bu sezonki hedefimiz de şampiyonluk! Geldiğimde karışık bir durum gördüm. Fiziksel ve psikolojik olarak takımın durumu kötüydü.Takıma bu dönemde gelmem, 3 ay çalıştırmam ve olup bitenleri görmem bir avantaj diyebilirim. İlerisi açısından bir avantaj.

Camia ve başkanımız bana çok destek oldu. Sonuçlar gelmediği zaman bu çok önemli.Dürüst olmak gerekirse yaptığımız taktiksel değişiklik istenen etkiyi yaratmadı.2 senede 89 gol yemiş bir takımın az gol yemesi için 3'lü savunmaya dönmüştük, ama o sistemle de bazı iyi maçlarımız oldu.Burada önemli olan sonuç. Futbolda önemli olan alınan sonuçlar. Herkes buna bakar.

Oyuncularım çalışmak için hazırlardı. İlk 20 maçın 19'unda rakipten az koşmuş bir Galatasaray vardı.Yeni hoca geldiğinde kendinden bir şeyler koymaya çalışır. Benim futbol vizyonum Galatasaray'ın oynadığı futbolla çok uzaktı.Antrenmanlara başladığımızda doktorumuz bana tempomuzun bir öncekinin 2 katı olduğunu söyledi, tehlikeli dedi.Ama benim yaptırdığım antrenman benim futbola bakış açımın sadece %60-70'iydi.Sneijder'in benim geldiğim zamanla, mayıs ayındaki fiziğine bakabilirsiniz.Pazar günü iyi bir performans göstermek istiyorsanız, o maça hafta boyu iyi hazırlanmalısınız.

Futbolcularım başta çok zorlandı. Kasa bağlı sakatlıklar da yaşadılar. Ama en büyük sorun mental sıkıntıydı.Beni çok şaşırtan, onlarla özel konuşmalarımda takımla ilgili yorumları futbolcuların çalışmayı sevmeyen bir grup olduğuydu.3-4 aylık tecrübemle ufak bir tez yazabilirim.

Yeni sezonda iyi bir takım yapıcaz ve taraftarımızı stada çekeceğiz.Yenilen goller kabul edilebilir değil, son dönemlerde duran toplara çalıştık bu konuda kendimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum.Uzun bir takım değiliz bunun dezavantajını yaşıyoruz. Takım çok gol yediği zaman mutlaka birileri hata yapıyordur.Ama takım iyi organize olursa, az gol yer. Eğer savunmanızda biri hayati hata yapıyorsa işler kötü gidiyordur.Eğer önde baskı yapıyorsan, kanatlarla beraber basıyorsan daha az atak yiyorsun. Bu bizim için iyi bir araç olacak.Benim sevdiğim futbol mantalitesi bu. Önde basmak. Ama bunun için kaliteli oyuncular gerekiyor.Önde basacak bir takım yaratmak istiyorum. Bu oyun stiline uygun oyuncular arıyoruz!

Kaç oyuncu alacağımızı tahmin edemiyorum, TV'de söylenen isimler var, bazıları doğru.Futbol dünyasında bütçe ne kadar yüksekse kazanma şansınız o kadar yüksek.Dinamik bir takım kurmak istiyoruz. Daha tempolu bir takım yaratmak istiyoruz.Wesley'nin 1 yıl daha kontratı var. Son dönemde menajeri birçok sefer kulübümüzle konuştu. Hep beraber bir karar alacağız.

Belhanda çok kaliteli bir oyuncu. Wesley ve Belhanda beraber oynayabilir. Çünkü iyi ve kaliteli oyuncular.Sistemimiz geride dörtlü defans. Bir tane üst düzey bir stoper istiyoruz, şimdilik bir.Üst düzey bir forvet alacağız. 15-20 gol atan bir forvete ihtiyacımız var.Galatasaray'ın birinci forveti mutlaka 20 gol atmalı.Şampiyon olmak için kanatlarının gol atması lazım, orta sahanın 6-7 gol desteği vermesi lazım. Bu tip şeyler hesaplamalıyız.Kanatların yani Yasin'in, Bruma'nın attığı gol sayısı tamam. Ama forvetinizin daha fazla atması gerekiyor.

Galatasaray geçen sezon yeterli sayıda gol atamadı.Bruma ve Podolski'nin gidişini problem olarak görmeyin çünkü yeni oyuncular gelecek.Ligin ilk maçında 5-6'dan daha fazla yeni futbolcu görebiliriz ilk 11'de.

"13 Temmuz'da maç var, transferler de gelmeli pek zaman da yok."

Igor Tudor: "Zaman yok, para yok!"

Teknik direktör her zaman çok oyuncu ister, o anlamda para yok diyelim.Bruma üst seviye bir oyuncu, kendisini çok seviyorum. Bir oyuncu gençse kendisini affedebilirsin.Hiçbir oyuncu takımın üstünde değildir.Ben Zlatan Ibrahimovic'le oynadım. Ama hiç Bruma'nın yaptığı şeyleri görmedim. Biraz da eğitimle alakalı böyle şeyler.

En iyi şekilde hazırlanacağız, ön eleme maçına.Bu maçlar bizim için hazırlık maçları olacak. Çünkü zamanımız yok. Sonradan aramıza katılacaklar için zekice davranmalıyız.

Ligden 3 oyuncu alma hakkım olsa Atiba, Kjaer ve Cengiz'i söyleyebilirim.ürkiye Ligi beni pozitif olarak şaşırtan bir lig. Gelecek sezon da çok ilgi çekici olacak. İyi takımlar kuruluyor.Video hakem uygulaması hoşuma gidiyor.Alt seviye takımlar çalıştırdığımda hep büyüklerin kollandığını görüyordum, Hırvatistan'da Dinamo, Yunanistan'da Olympiakos.Hakemler burada baskı altında olduğu için çok hata yapıyor.

Sabri çok iyi bir insan, sevdiğim bir insan. Ama futbolda bu tip şeyler var. Futbolda duygularla işi karıştırmamak gerekiyor.Yeni bir takım oluşturuyoruz, yeni bir enerjiye ihtiyacımız var. Şampiyon olmak istiyoruz.Kolay olmayan, sempatik olmayan kararlar almamız gerekiyor.Takımdan kimlerin ayrılacağı yakında belli olacak.Söyleyeceğim en önemli şey birçok şey değişecek. Yepyeni bir takım olacak.Yönetimle uyum içinde çalışıyorum. Çok centilmen bir kulüpte olduğumu düşünüyorum. Tüm kulüp centilmen, sadece Mert değil. (Gülerek, şaka yapıyor)Arda, bildiğim kadarıyla birkaç sezon saha Barcelona'da oynayacak. Şu an Türkiye'ye gelmesini düşünmek hayal olur.

Biz Juventus'da çok iyi hocalarla çalıştık. Onlardan çok şeyler öğrendik. Bence İtalyan hocalar en iyi hocalar.Lippi, Ancelotti, Capello ile çalıştım. İtalyan hocalar fiziksel olarak, taktiksel olarak çok daha öndeler.Her ne kadar iyi hocalarla da çalışsanız, kendiniz olmalısınız.Benim için en önemli şey şu. Ben düşüncemi takıma nasıl yansıtabilirim. Pazar günü maçta takımım buna nasıl uyum sağlar.