Daha önce Hamzaoğlu ve Riekerink’i kovan Galatasaray Başkanı sezon sonlarında farkın daha da açıldığını gördü. Bu acı tecrübe mecburen Tudor’a destek verilmesine neden oldu.

Galatasaray'ın Süper Lig'de dengeleri değiştiren Beşiktaş mağlubiyeti sonrası sarıkırmızılı taraftarların istifaya davet ettiği teknik direktör Igor Tudor'a, başkan Dursun Özbek ve yöneticiler sahip çıktı. Hırvat teknik adama devre arasına kadar süre tanıyan sarı-kırmızılı yönetimin bu kararı alırken geçen iki sezondan ders aldığı ortaya çıktı.

2015-2016 sezonunun 11. haftasında Rizespor'a 4-3 yenilen Galatasaray, lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düştü. Takım 3'üncü sıradayken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu görevden alındı. Yerine işbaşı yapan Mustafa Denizli de duruma çare olamadı. Hollandalı hoca Riekerink'le sona eren sezonda ilk 5'e giremeyen Cimbom, zirvenin tam 28 puan uzağında kaldı. Aynı senaryo geçen sezon da yaşandı. 20. haftadaki Kayserispor yenilgisi sonrasında Riekerink gönderildi, Tudor geldi ancak lider Beşiktaş'la 5 puan olan fark, sezon sonunda 13'e çıktı. Bu sezon Beşiktaş yenilgisiyle liderliği Başakşehir'e devreden Galatasaray ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 3 puan önünde 2. sırada yer alıyor.

Galatasaraylı yöneticiler, "Fenerbahçe ve Beşiktaş'a geçilmediğimiz sürece hocaya dokunmayalım" görüşünde birleşirken, geçmişi unutmayan başkan Özbek, Tudor'u kovmadı ve devre arasına kadar bekleme kararı aldı.


HAMZA HAMZAOĞLU
Gönderildiğinde puan tablosu
1-Beşiktaş 26
3-Galatasaray 21
Sezon sonu puan tablosu
1-Beşiktaş 79
6-Galatasaray 51

JAN OLDE RİEKERİNK
Gönderildiğinde puan tablosu
1-Beşiktaş 44
3-Galatasaray 39
Sezon sonu puan tablosu
1-Beşiktaş 77
4-Galatasaray 64

İGOR TUDOR'LA ŞU AN
1-Başakşehir 30
2-Galatasaray 29
3-Fenerbahçe 26
4-Beşiktaş 26
5-Kayserispor 26