Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, 5-1 kazanılan Gençlerbirliği maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Son iki haftada yaşanan puan kayıpları sonrası Gençlerbirliği maçındaki oyunu değerlendiren Igor Tudor, “Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Son 2 maçtan sonra galibiyet önemliydi. İyi bir mantaliteyle, kaliteli bir oyunla kazandık. Farklı bir sistemle oynadık. Çift forvetli oyunda ilginç şeyler gördüm. Böyle bir çözümün elimizde bulunması da güzel bir şey” dedi.

Hırvat çalıştırıcı “Galibiyetin gelmesinde çift forvetli oyun mu etkili oldu” sorusuna ise “Çift forvetten ziyade elimizdeki iyi oyuncuların güzel performansı galibiyeti getirdi. Doğru mantaliteyi gösterdiler. Eren’in performansı da çok iyidi. O, takımımızın önemli bir parçası. Lig uzun bir maraton. Herkese forma şansı gelecek. Önemli olan o şansı en iyi şekilde değerlendirebilmek” yanıtını verdi.

Tudor sistem değişiklikleri ile ilgili olarak ise “Aynı sistemle, aynı taktikte oynadığınız zaman futbolcular için adapte olmak açısından iyi olabilir. Ama rakipler her hafta sizi izliyor ve savunasını ona göre ayarlıyor. Bakalım ileriki haftalar bize neler getirecek” ifadelerini kullandı.