TRT Spor’a konuşan Igor Tudor’un açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Buraya geldiğimde benim için önemli olan mücadeleye hazır bir takım görmekti. Ama problemler de vardı. Geçen sezonu 6. bitiren bu sezon ilk ikide olması gerek bir takım olması gerekiyordu. Bu problemleri açıklayamam ama devam eden bazı problemler var. 3-4 ayda bir takımı alıp zirveye çıkarmak kolay değil. Benim amacım mentaliteyi değiştirmek. Bunun için çalışıyorum. Bazı kural ve davranışlarda değişiklikler gerekiyor. Açıkçası oyunculara biraz baskı ve desteğe gerek var. Eğer rahat bir ortamdaysanız performansınız da düşük oluyor.

"Her bölgeye oyuncu bakıyoruz"

Sezonun bitmesine az bir süre kaldı. Hemen her gün direktörlerimizde yeni sezonun planlaması için konuşuyoruz. Sezonu iyi şekilde bitirmek istiyoruz ama yeni sezonun planlamasını yapmayı da ihmal etmiyoruz. Transferde lider özelliği olan, kaliteli oyuncular arıyoruz. Bunları bulup yeni sezonda şampiyon olmak istiyoruz. Taktiklerin önemi yok, fark yaratacak olan şey elinizdeki oyuncuların kalitesidir. Bütün pozisyonlar için oyuncu bakıyoruz. Çok önemli değişiklikler yapacağız.

Mandzukic sorusuna net cevap

Mandzukic’i kim takımında görmek istemez ki? Çok iyi yeteneklere sahip. Ayırca çok da iyi bir takım oyuncusu. Her zaman skora katkı veriyor. Bu sorunun cevabını vermek çok kolay. Herkes ister.

Josue'ye övgü

Josue antrenmanlarda müthiş çalıştı. Hücumcu yapısını değiştirdi. Çok zeki bir oyuncu. Her şeye açık bir insan. Karakterini çok seviyorum. Ona ve takım arkadaşlarına hep fırsatlar sunuyorum. Bu fırsatları değerlendirmek onların işi.”