Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Beşiktaş derbisinde planını 3 puan üzerine kurdu.

Beşiktaş derbisine yine tek forvet ve 4'lü defans kurgusu ile çıkacak Galatasaray'da, Tolga'nın yokluğunda şans Yasin'e gülüyor.

3 maçlık cezası sona eren ve Feghouli'nin performansı yeterli bulunmayınca, kupa maçında 2 gol atan Yasin ilk 11'in en güçlü adayı oldu. Ancak Tudor kesin kararını son taktik antrenmanın ardından verecek.

FERNANDO'YA ÖZEL GÖREV

Zorlu derbide Galatasaray'da kritik görev üstleneceklerden biri de Fernando olacak. Tudor, rakibin hızlı çıkışlarını durdurma adına Brezilyalı oyuncuya özel görev verdi. Fernando, Ndiaye ile birlikte orta sahada Beşiktaş'ı bozmaya ve pas trafiğini durdurmaya çalışacak.

MARIANO VE LINNES'E UYARI

Derbi için yoğun mesai yapıp Beşiktaş'ı analiz eden Tudor, dün futbolcuları ile ne bir toplantı yaptı. Cumartesi günkü maç için Babel ve Quaresma'ya dikkat çeken Galatasaray Teknik Direktörü, iki oyuncu için "Beşiktaş'ın ofansif anlamda kalbi" benzetmesi yaptı. Hırvat hoca, siyah beyazlı takım karşısında sonuca gitmek adına kanat organizasyonlarına izin vermemeleri gerektiğinin altını çizdi, özellikle bek oyuncuları Mariano ve Linnes'i uyardı.

Cumartesi günkü zorlu Beşiktaş maçı için hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'ın dünkü idmanında kupa maçında ilk 11'de forma giyen oyuncular rejenerasyon çalışması yaptı. Diğer futbolcular ise taktik çalışma gerçekleştirirken, Serdar Aziz derbide kullanacağı maske ile idmanda yer aldı.