Teleset Mobilya Akhisarspor galibiyetiyle bir hafta aranın ardından liderliğe yükselen Galatasaray'da özellikle soyunma odasında Feghouli ile Gomis takımı harekete geçirdi. Tudor'un hamleleri ve sözleri ayrıca Selçuk İnan'ın yaptığı duygusal konuşma etkili oldu. Taraftar da tam destek verdi.

Peki 2-0 geride girilen Akhisar maçının devre arasında İgor Tudor'un hiç katkısı yok muydu? Son haftalarda hocalığı beğenilmeyen ve taraftarların gönderilmesi için her yolu denediği Hırvat çalıştırıcının da hakkını teslem etmek gerekiyor. İşte hem oyuncu hem de taktik bazında Tudor'un 2-0'dan 4-2'ye dönmesini sağlayan değişiklikleri:

*Maicon'u çekinmeden çıkarıp Rodrigues'i oyuna soktu

*Belhanda'yı çıkarmak yerine Ndiaye ile yer değiştirdi

*Fernando'yu kullanıp, defansı hem 3'lü hem de 4'lü oynattı

*2-2'ye geldiğinde frene bastı, rakibin tepkisini gözledi

*Maçın yıldızı Feghouli'yi ikinci yarı serbest bıraktı

Cesaret

9. dakikada sakatlanan Mariano'nun yerine oyuna giren Jason Denayer sağ kanadı işletemedi. Teknik direktör Tudor risk aldı. Maicon'u çıkardı. Rodrigues'i soktu. Aslında Rodrigues, 45 dakikada 5 top kaybetti. 3 ortasında da başarısız oldu ve takımın en verimsiziydi.

Risk

Defansı Serdar-Denayer yapıp içlerine de Fernando'yu koyup hem 3'lü hem de 4'lü oynattı. İlk 45 dakikada Maicon tek bir top çalma ile oynarken, oyunda kalan Serdar Aziz 3 top kapma, 8 uzaklaştırma ile başarılı bir performans çizdi.

Sabır

Maç 6 dakikada 2-2 olduktan sonra frene bastı. Rakibin vereceği tepkiyi gözledi. Oyunu dinlendirdi. 752 kez takımı topla buluşurken, Akhisar'ın kendilerinin yaptığı 557 pas kadar topla buluşmasına (449) bile izin vermedi.

Yaratıcılık

Belhanda ilk yarıda 5'te 1 ikili mücadele, 4'te 1 isabetli şut ve hiç kilit pası atamadan oynadı. Bunun üzerine Igor Tudor; Belhanda'yı çıkarmak yerine Badou Ndiaye'yi 10 numaraya, Faslı yıldızı 8 numaraya çekti. Belhanda ikinci yarıda 5 kilit pas yaptı. Bir gol attı, bir asist yaptı. Ndiaye ise 2'si asist, 3 ikili pas ve 3 adam geçme ile oynadı.

Özgürlük

İlk yarının en istekli ismi Feghouli'yi ikinci yarı serbest bıraktı. Cezayirli futbolcu atom karınca gibiydi. Bir gol attı, iki gole de bir şekilde etki etti.

İstek

18 şut denemesinin 17'sinde isabet, yüzde 70.2 topa sahip olma, 25 adam geçme denemesinin 11'inde isabet. Toplam 13 kilit pas. 8'i Younes Belhanda'dan olmak üzere 24 orta... Bir gol atan Fernando'nun 8'de 5 isabet sağladığı 35 uzun top ve ardından gelen müthiş dönüş ve 4-2'lik galibiyet... Sevinç ve gurur...

(FOTOMAÇ)