Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TRTSpor'da katıldığı canlı yayında “Bir ezeli rakibimiz Yuto Nagatomo için de devreye girmiş. Inter'e teklif vermiş” açıklaması yapmış ancak bu kulüp kim olduğunu söylememişti. O kulübün Fenerbahçe olduğu öğrenildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in bahsettiği kulübün Fenerbahçe olduğu ortaya çıktı. Ancak Fenerbahçe'nin Nagatomo'ya, Galatasaray'dan önce talip olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında bir sol bek takviyesi yapmak isteyen Fenerbahçe Kulübünün, Inter'e resmi teklif yaptığı belirtildi. Fenerbahçe'nin talip olduğu Nagatomo için Inter'in transfere yeşil ışık yaktığı ancak Japon oyuncunun o dönemde “Kariyerimi Türkiye'de sürdürm

Galatasaray'ın efsane futbolcularından Tugay Kerimoğlu, Bein Sports'a yaptığı açıklamada sarı-kırmızılıların savunma rotasyonunun nasıl olması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. 

Tecrübeli futbol adamı, konuşmasının başlangıcında kendisinin Donk-Serdar tandemini tercih edeceğini dile getirirken, "Teknik direktörler her zaman şunu bekler. Geriden oyun kurabilen oyuncu ister. Şu mevcut kadrodan ben Donk-Serdar'ı isterim. Donk, oyun kurma, teknik anlamda ve fiziksel anlamda önemli yeteneği olan bir karakter. Geriden oyun başlatabilen stoperler önemlidir, oyuna geniş açıdan bakarlar." dedi. 

Savunma bölgesinde fizik olarak kısa kalındığında Galatasaray'ın sıkıntı yaşayabileceğini dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Fiziksel anlamda da düşünmek gerekir bazı şeyleri. Herkes iyi niyetli ama fizik olarak boy anlamında kısa kaldığınız zaman onun da sıkıntıları var." ifadelerini kullandı. 

"N'DİAYE, FERNANDO, SELÇUK İLE BÖLGEYİ KAPAR"

Teknik direktör Fatih Terim'in hem lig, hemde Şampiyonlar Ligi'nde kullanmasını beklediği oyuncu rotasyonuna dair de konuşan tecrübeli futbol adamı, "Donk'u geri çekerse Fatih hocanın elinde orayı kullanma şansı var. N'diaye ve Fernando ile orayı kapama şansı var. Selçuk da var. Burada Fatih hocanın hem lig hem Şampiyonlar Ligi'nde rotasyonda kullanacağına inanıyorum." diyerek konu ile gili görüşlerini aktardı.

eyi düşünmüyorum” dediği ortaya çıktı.

FATİH TERİM ARAYA GİRİNCE...

Nagatomo'nun Real Betis'e gitme hazırlığı yaparken Galatasaray'ın kendisine yaptığı teklifi ise bizzat kendisini Fatih Terim'in arayıp konuşmasının ardından kabul ettiği ve Türkiye ile alakalı fikrinin bu şekilde değiştiği iletildi.