Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay  Demirel, 30 Mart 2015 tarihi itibariyle görevinden ayrılacağını duyurdu. 

TBF'den yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen yönetim kurulu  toplantısında Turgay Demirel'in, 30 Mart tarihinden geçerli olmak üzere  görevinden ayrılacağını açıkladığı belirtildi. 

Federasyonda 17 Mart 1992'de başladığı görevi süresince 6 defa arka  arkaya başkan seçilen Demirel'in, "1992'den beri TBF'nin başkanı olarak görev  yapmak benim için büyük bir onurdu ve bu dönemde Türk basketbolunun elde ettiği  benzersiz başarılarının bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Bundan  böyle FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Dünya Başkan Yardımcısı olarak Türkiye, Avrupa  ve Dünya'da sporumuzu daha da yüksek bir seviyeye taşımak için çalışmaya devam  edeceğim" ifadelerini kullandığı aktarıldı. 

Demirel'in açıklamasında, "Benim için basketbol, sahada olup bitenden  çok daha fazlasını ifade ediyor. Sporumuzun değerlerini gençlerimize aktarmak  uzun zamandır TBF'nin en önemli görevlerden biridir ve önümüzdeki senelerde bu  yatırımın geri dönüşüne tanık olmak için heyecanlıyım" dediği kaydedildi. 

Göreve Harun Erdenay getirildi

TBF'de Turgay Demirel'den boşalacak başkanlık görevine, 30 Mart 2015  tarihi itibariyle seçimlere kadar Harun Erdenay getirildi.

Turgay Demirel döneminde Galatasaray, büyük hakem hataları ve skandallardan belini doğrultamadı. Turgay Demirel, en büyük zararı Galatasaray'a vererek bu görevinden ayrılıyor.