Spor Toto Süper Lig’in 8.haftasında oynanan Bursaspor Ankaragücü maçında çok enteresan anlar yaşandı… Ev sahibi karşılaşmanın henüz 7.dakikasında Sakho ile öne geçti. Ancak maçın hakemi Özgür Yankaya VAR incelemesi sonrası faul kararıyla golü iptal etti.

Sakho’nun golünden sonra itirazların yaşandığı anlarda Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba eliyle hakeme ‘VAR’ yok mu?’ şeklinde bir hareket yaptı. VAR tarafından incelenen pozisyon ironik bir şekilde iptal edilince Samet Aybaba’nın o anları sosyal medyada gündem oldu.

VAR kararının verildiği sırada bir başka ilginç an da yayıncı kuruluşun ekranlara getirdiği VAR odasında yaşandı. Beinsports’un pozisyonun incelendiği sırada ekrana getirdiği ilk görüntüde VAR odasındaki hakemlerin yerlerinde olmadığı görüldü.

Özgür Yankaya’nın pozisyonu incelemek üzere saha içinde bulunan ekrana gittiği sırada bir kez daha ekrana getirilen VAR odası görüntülerinde bu kez hakemlerin yerlerinde olması dikkat çekti.

YUSUF NAMOĞLU ‘GÖRÜNTÜLER MAÇ ÖNCESİ’ DEDİ

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Namoğlu, VAR hakemlerinin karşılaşma boyunca yerlerinde olduğunu ve ekrana yansıyan görüntünün yönetmenin maç öncesinden alınan yanlış bir kareyi seçmesinden kaynaklandığını söyledi.

Namoğlu, SPORX’e yaptığı açıklamalarda; “Hüseyin Göçek’in VAR hakemi olarak yerinde olmadığı şeklinde bir iddia ortaya atılmıştur. Bu asla doğru değildir. Yayıncı kuruluşun o anda maç öncesinde hazırladığı hazır görüntüyü kullanmasından kaynaklanan bir hata yaşandı. Hüseyin Göçek, 90 dakika boyunca görevinin başındaydı. Böyle bir şey söz konusu değil, olamaz da” ifadelerini kullandı.