Eleştirilerin odağındaki Mostafa Mohamed'den açıklama geldi. Takımın penaltıcısı olmamasına rağmen topun başına geçen ve değerlendiremeyen Mısırlı golcü özür diledi. Başta Cicaldau olmak üzere takım arkadaşları ve teknik kadrodan özür dileyen Mustafa, “Atacağıma çok inanmıştım. Amatörce bir harekette bulundum. Penaltıyı atsam maç berabere olacak ve belki kazanmak için daha da iştahlanacaktım. Bu yaptığım doğru değildi” dedi.

MISIR BASINI: TÜRKİYE'DE VAKİT KAYBETME

Mohamed'in bu maça yedek başlaması geniş yankı uyandırdı. Halil'in performansıyla Mohamed'i karşılaştıran haberde penaltıyı kaçırmasına rağmen bu maçta oynaması gerektiği vurgulandı. Terim'in Mohamed'e güvenmek yerine ceza verdiğinin altı çizildi. İşte o haber...

"PENALTI KAÇIRDIĞI İÇİN CEZALANDIRILIYOR MU?"

"Mustafa Mohamed, Rizespor'a karşı oynadığı maçta iki gol atmayı başardı. Sonraki hafta Konyaspor'a karşı galibiyeti getiren golü kaydetti. Daha sonrasında Terim, golcü futbolcuyu yedek kulübesine çekti. Beşiktaş maçında yedek oturması kabul edilebilir fakat Gaziantep'in önüne mücadeleye neden yedek başladı? Son maçta penaltı kaçırdığı için cezalandırılıyor mu?"

"HALİL'İN 1 GOLÜNE KARŞILIK 3 GOL ATTI"

"Mohamed tüm zor şartlara göğüs gererek gollere döndü ve arka arkaya iki galibiyete katkı sağladı. Evet derbide yaptığı bir hata ile takımına beraberlik fırsatını kaybetti ama buna ihtiyacı vardı. Ona yeniden güven vermek, en önemlisi üzerindeki baskıyı hafifletmek için telafi fırsatı verilmeli. Terim onu ​​yedek kulübesinde tuttu ve maçın fiilen bittiği 83. dakikaya kadar oyuna dahil etmedi. Mohamed, 405 dakika süre alırken, rakibi Halil Dervişoğlu 403 dakika forma giydi. Dervişoğlu'nun bir golüne karşı 3 gol kaydetti, Türk forvet bir gol atarken asist yapmadı"

"OCAK AYINDA AYRILMALI"

"Fatih Terim, Mustafa hakkındaki kanaatlerini değiştirmiş gibi görünüyor ya da hücumdaki ana oyuncuları seçerken her maç bir kafa karışıklığı içinde yaşadığı için ana hücum unsurlarına henüz karar vermedi. Tek sonuç, Zamalek'ten kiraladığı forvet oyuncusunun artık takımda yeri olmadığı, Galatasaray ile vakit kaybettiği görünüyor. Bir alt kulüp bile olsa Ocak ayında takımdan ayrılmak Mohamed için en doğru karar olacak."

(Fanatik)