Türkiye Kupası Son 16 Turu mücadelesinde Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u konuk etti. 90 dakika sonunda Galatasaray rakibini 3-1'lik skorla mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Olcan, Sinan ve Burak kaydederken, Gaziantepspor'un tek golünü Habibou attı.

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Martin Linnes, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki üçüncü maçına da 11'de başlarken, savunmanın sağında görev yaptı. Teknik direktör Denizli'nin ideal bir kadroyla takımını sahaya sürdüğü müsabakada, Sabri Sarıoğlu yedek soyundu ve savunmanın sağında Linnes tercih edildi. Norveçli oyuncu, daha önceki maçlarda farklı pozisyonlarda da denenmişti.

Karşılaşma çok hareketli başladı. Galatasaray, 5. dakikada Linnes'in ceza sahasının dışından çektiği şutla rakip kaledeki ilk tehlikesini yarattı. 6. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında, Ryan Donk'un orta sahada rakibine yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve Donk bu pozisyonda bir de sarı kart gördü.

Galatasaray, ilk 20 dakika itibariyle daha fazla topla oynayan ve daha fazla gol arayan taraf oldu. 20. dakikada Olcan Adın sol kanatta topla buluştu. Olcan topla ilerledikten sonra ceza sahasının dışından sol ayağıyle müthiş bir şut çıkardı ve top ağlarla buluştu. Sarı-kırmızılı takım 20. dakikada Olcan'ın bu güzel golüyle Gaziantepspor karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı.