Chelsea’nin stadı Stamford Bridge’de yapılan ve 2 gün süren toplantının dün gerçekleştirilen son bölümünde Juventus Başkanı Agnelli ile birlikte katıldığı oturumda Aysal, sarı-kırmızılıların kendi döneminde elde ettiği başarıları da anlattı.

‘Türkiye'de en büyük biziz’

“Türkiye'de en büyük biziz. Taraftar sayımız en büyük rakiplerimizden biri olan F.Bahçe’den birkaç milyon fazla. Onların 23-24 milyon taraftarı var. Beşiktaş’ın taraftar sayısı ise 6 milyon civarında. Diğer takımlar da 1’er milyon civarında azalıyor... Bu İspanya’da da böyle.

Türkiye’de futbol anlamında kendi geleceğimizi inşa etmek istiyoruz. Türkiye’de anlayış gerçekten çok farklı. Kulüpler bağımsız değil. Süper Lig’in kontrolünü kulüpler olarak Futbol Federasyonu’ndan almamız lazım.

‘Arada bu kadar fark asla olmamalı’

Şampiyonlar Ligi’nde oldukça zorlu bir grupta yer alıyoruz bu yıl. UEFA’nın Şampiyonlar Ligi gelir dağılımını takdir etmiyorum. Bu alanda eşitlik yok. Juventus çeyrek finalde elendi ama marketing havuzundan 44 milyon Euro kazandı. Biz de çeyrek finalde organizasyona veda ettik ama sadece 5.2 milyon Euro alabildik. Arada bu kadar büyük bir farkın asla olmaması gerekiyor. Türk Milli Takımı bizim için çok önemlidir. Uluslararası alanda Milli Takımımız’ın üst sıralarda olması bizi her zaman mutlu eder.”