Selçuk'ta yapılan Altınordu 2.Uluslararası U12 Kupası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Altınordu, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un yanı sıra Almanya’dan Hoffenheim, Fortuna Dusseldorf, Hollanda’dan Twente, Brezilya’dan Futbol Talentos Sao Paolo, Danimarka’dan Brondby ve Romanya’dan Hagi Football Academy takımlarının katıldığı organizasyona Galatasaray’ın efsane oyuncusu Hagi de konuk oldu.

U12 Cup’ın başlama vuruşunu A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Prof. Dr. Zeynel Bakıcı ve Altınordu Futbol Sosyal Girişi Başkanı Seyit Mehmet Özkan, çocuklarla birlikte yaptı. Üç gün sürecek turnuvada takımlar toplam 90 maç yapacak. Organizasyonda bugün Altınordu Fikir Atölyesi (ALFA) tarafından hazırlanan futbol köyünde eğlenceli gösteriler de olacak. Çocuklar, yumurta taşımadan, halat çekmeye, portatif sahada maçtan, çuval yarışına kadar çocuk bir çok etkinliğe de katılacak.

Organizasyon, Türk futbolu ve Türkiye ile ilgili soruları yanıtlayan Hagi'den satırbaşları ise şöyle:

"BURAYA NE ZAMAN GELSEM ZEVK DUYUYORUM"

Böyle bir organizasyonda bulunmaktan zevk duyuyorum. Değişik ülke takımlarıyla oynuyorlar. Büyük bir gelişim gösteriyorlar. Tecrübe kazanıyorlar. Bizim zamanımızda böyle turnuvalar organize edilmiyordu. Biz daha çok kendi aramızda yapıyorduk. Romanya o zamanlar daha kapalı bir ülkeydi. Ben zaten Türkiye'ye her zaman büyük bir sevgi duyuyorum. Herkes istediğini yazıyor ve herkes biliyor ki ben hocalığı seviyorum. Son zamanlarda hem kendi takımımla hem de kendi akademimle çok çalıştım. A Takım Romanya süper ligine çıktı. Bir çoğu futbolu çok seven çocuklar. Futbolu çok seviyorum. Çalışmayı çok seviyorum sizin de bildiğiniz gibi. Büyük bir sevinçle Türkiye'ye her zaman dönebilirim. Türkiye'de çok güzel seneler geçirdim. Benim ve ailem için Türkiye'nin çok önemli bir yeri var. Buraya ne zaman gelsem büyük bir sevinç ve zevk duyuyorum."

"HEDEF ARTIK AVRUPA OLMALI"

Bu sene Fenerbahçe çok iyi bir sezon geçirdi. Her sene üç büyük takımın ezeli mücadelesine sahne oluyoruz. Böyle önemli derbi maçları her zaman olacak. Galatasaray da çok büyük bir takım ne yapacağını çok iyi biliyor. Türkiye'de değilim Avrupa'da başarı yapmalarını bekliyorum. Hedef artık Avrupa olması lazım. Zaten Türkiye'de takımların tesisleri ve bütçeleri çok iyi. Çok güzel işler yapıyorlar. Onun için Avrupa başarısı gerekiyor artık.

"SABIR LAZIM"

Altınordu da burada önemli bir iş yapıyor. Mehmet Bey'in (Seyit Özkan) yaptığı iş sabır gerektiren bir iş benim de yaptığım gibi. Hayatta böyle sosyal işler de yapmamız gerekiyor. Sadece baskı ve stresle olmaz bazen çocukların yanında da olmak gerekiyor. Çocuklar; en gerçek onlar. Hayattaki en güzel yatırım çocuklara yatırımdır. Önce iyi bir organizasyonun olacak sonra futbolcu seçmeyi bileceksin. Çocuklar da çok iyi hocaların da olacak. Çocuklarla zevkle çalışacak hocaların olması lazım. Bu iş seneler içinde yapılabilir. Sabır ister.

"TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM, HER ZAMAN GELİRİM"

Türkiye'de sadece misafir değil ev sahibiyiz. Belki de bir gün tekrar çalışmaya döneceğim. Türkiye'yi çok beğeniyorum. Seve seve her zaman gelirim. Bana kalsa tabi dönerim ama bakacağız.

Hagi, Mancini ve Galatasaray'ı bu sezon nasıl bulduğu sorusuna; "Bilmiyorum. Ben analiz yapmıyorum" yanıtını verirken bıraktığından bu yana Türkiye'deki hayatı nasıl bulduğuyla ilgili soruya ise, "Türkiye devamlı gelişiyor. Daha büyük yatırımlar yapıyor. Çok iyi gelişmeler gösteriyor" dedi.

hurriyet