Kendi yaş gruplarında takım halinde sergiledikleri futbol severlerin takdirini toplayan Galatasaray U16 Futbol Takımı’nda 8 futbolcu U16 Milli Takımı'na çağrıldı. Sarı Kırmızılılar, 22 futbolcuyla Genç Milli Takımlar'a en çok oyuncu gönderen ikinci kulüp konumunda.

Ay Yıldızlıların, 06-08 Nisan tarihleri arasında İrlanda ile oynayacağı milli maç için aday kadroya Ozan Muhammed Kabak, Ramazan Emirhan Civelek, Bekir Melih Gökçimen, Ogün Çalışkan, Abdussamed Karnucu, Atalay Babacan, Recep Gül, Yunus Akgün davet edildi.

Galatasaray Futbol Altyapı İdari Yöneticisi Savaş Çam, TFF’nin resmi yayın organı Tam Saha Dergisi’ne, akademide oyunculara son teknoloji antrenman programları uygulandıklarını belirtti ve "Halen Florya merkez ve pilot okulumuz olmak üzere 34'ü İstanbul'da, 66'sı diğer illerde ve 5'i yurt dışında toplam 105 futbol okulumuz lisanslı olarak faaliyet gösteriyor. Futbol okullarımızda yaklaşık 10 bin öğrenci eğitim görüyor. Futbol okullarımızın tümünde akademi antrenörleri tarafından hazırlanan antrenman metotları uygulanıyor. Tüm yaş grubu takımlarımız her yıl yurt içi ve yurt dışı turnuvalara katılıyor. Öncelikli amacımız sağlıklı sporcular yetiştirmek. Antrenörlerimiz bilimsel ilkeler ve son teknolojiyi kullanarak hazırlanmış antrenman programları dışında çocuklarımıza düzenli ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırarak, bedensel gelişimlerinin en üst düzeyde gerçekleşmesi için çalışıyor." ifadelerini kullandı.