Mücadele sırasında taraftarların meşale yakması sonucunda hakem maçı durdurdu. Taraftarları sakinleştirmeye çalışan sarı-kırmızılı futbolcular ve taraftarlar arasında tartışma çıktı.

Bu sezon Türkiye şampiyonu olan Galatasaray U19 futbol takımı, Almanya'nın Ennepetal şehrindeki Spax Cup turnuvasına katıldı. Turnuvada beşinci olan sarı-kırmızılı takıma destek vermek için stada gelen taraftarların çıkardığı olaylar maça damgasını vurdu. Galatasaray ile Eintracht Frankfurt arasında oynanan karşılaşmanın ikinci yarısında taraftarların meşale yakması nedeniyle müsabakayı yöneten hakem maçı durdurdu. Olaylara müdahale etmek isteyen sarı-kırmızılı futbolcular ile taraftarlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Galatasaray U19 Futbol Takımı Teknik Direktörü Saffet Akyüz, tribün önünde bulunan futbolcuları çekmek zorunda kaldı.

Turnuvaya lig şampiyonu olarak katıldıklarını vurgulayan Galatasaray U19 Futbol Takımı Teknik Direktörü Saffet Akyüz, "Seyirci bize sevgi gösterirken, bu sevgi bazen bize zarar veriyor. Türkiye'nin imajına zarar veriliyor. Son 3 maçımızda hakem seyirciden dolayı maçı durdurmak zorunda kaldı. Tabi ki bizi sevmelerini, desteklemeleri istiyoruz ama bu gibi taşkınlıklar oyun motivasyonumuzu bozuyor" dedi.
Uluslararası Spax Cup turnuvasına Galatasaray'ın yanı sıra Atletico Mineiro (Brezilya), Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, E. Braunschweig, Tus Ennepetal (Almanya), Twente (Hollanda), Olympiakos (Yunanistan) takımları katıldı.

Turnuvada Galatasaray, Braunschweig'i 2-0 mağlup ederken, Twente'ye 1-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip Eintracht Frankfurt ile golsüz berabere kaldı. Galatasaray son maçında Yunanistan ekibi Olympiakos'u 1-0 yenerek turnuvada beşinci oldu.