UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra tüm dikkatini Spor Toto Süper Lig'e çeviren Galatasaray'ı, devre arası transfer sezonunda da hareketli günler bekliyor.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da kadroyu daraltacaklarını söylerken, Abdürrahim Albayrak da devre arasında birkaç futbolcuyla yollarını ayıracaklarını dile getirdi.

Abdürrahim Albayrak'ın ''3 oyuncumuza kulüp bulduk'' sözlerindeki, 3 oyuncunun isimleri de belli oldu. Ocak ayında Galatasaray'da bekleneni veremeyen Furkan Özçal, Umut Gündoğan ve Yasin Öztekin takımdan ayrılacak. Bu 3 isim Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'a transfer olacak. Galatasaray yönetiminin bu 3 oyuncu için her konuda Kardemir Karabükspor ile anlaştığı belirtildi.

BİR TÜRLÜ İSTENENİ VEREMEDİLER

Sarı-kırmızılı takıma geldikleri günden bu yana beklenen performansı bir türlü sergileyemeyen 3 isim, gönderileceklerin başında yer alırken, 3 oyuncunun Galatasaray'da fazla oynamadıkları bu dönemdeki maliyetleri oldukça dikkat çekiyor.

Galatasaray'ın bu üç oyuncu için bonservis bedeli olarak kasasından çıkan para, yaklaşık 3.1 milyon euro olurken; Furkan'a 3 sezonda 1.9 milyon euro, Yasin Öztekin'e sezon başından bu yana yaklaşık 500 bin euro, Umut Gündoğan'a da geldiği dönemden bu yana yaklaşık 1.2 milyon euro maaş ödemesi yapıldı. Bu 3 oyuncunun kısa süre içerisinde Galatasaray'a toplam maliyeti 6.7 milyon euro oldu.

3 OYUNCU, 18 RESMİ MAÇ, 6.7 MİLYON EURO

Furkan Özçal, Umut Gündoğan ve Yasin Öztekin için 7 milyon Euro'ya yakın para kasasından çıkan Galatasaray, ödenenen bu paralara rağmen 3 oyuncudan da istediği verimi alamadı.

Furkan Özçal, Karabükspor'da bir sezon kiralık geçirdi. 24 yaşındaki oyuncu geldiği dönemde bugüne kadar ise Galatasaray formasıyla sadece 2 resmi karşılaşmada görev yaptı.

Geçen sezonun ortasında gelen bir diğer isim Umut Gündoğan bu sezon henüz sarı-kırmızılı forma ile resmi maça çıkmazken, geçtiğimiz yıl yarım sezonluk dönemde Galatasaray formasını 7 karşılaşmada giydi. Umut'un oynadığı bu 7 karşılaşmanın 6'sı Ziraat Türkiye Kupası maçları oldu.

Galatasaray'a sezon başında gelen Yasin ise Hamza Hamzaoğlu'nun gelmesiyle daha fazla şans bulsa da gönderilmekten kurtulamadı. Yasin bu sezon Galatasaray formasıyla 9 resmi maçta görev yaptı.