Galatasaray sezonun ilk transferini Serdar Aziz ile yaparken oyuncuya verilen 4.5 milyon euro'luk bonservis bedeli ve 3 oyuncu tartışmaları da beraberinde getirdi.

26 yaşındaki savunmacıya karşılık paranın yanı sıra Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım da bonservisleri ile verilirken maliyet camiada soru işaretleri yarattı.

Ancak başkan Dursun Özbek ile yönetimi kulübün bütçesi ile ilgili planlamaları yaparken oyuncuların yıllık ücretleri ve kalan kontratlarını da hesaplayarak hamlesini yaptı ve Serdar Aziz'in de ücreti buna göre hazırlandı. Üç oyuncunun yıllık ücretlerinin toplam maliyetinin 2 milyon Euro'yu bulması ve daha da sözleşmelerinin bulunması sebebiyle hesaplarını buna göre yaparken Serdar'ın ise yıllık 1.3 milyon Euro ücret alacağı öğrenildi.

Başkan Özbek, yönetici Levent Nazifoğlu ile birlikte Serdar Aziz transferi sonrasında gelen 'pahalı' iddialarını yakın çevresi ile değerlendirirken yönetim kuruluna da hem maliyetleri gösterdi ve ardından da şunları söyledi: "Serdar Aziz pahalıya değil ucuza geldi. Diğer üç oyuncunun yıllık ücretleri ve kalan sözleşmeleri de hesaplanınca bize maliyeti bir hayli ucuz. Ayrıca kadromuzu azaltmamız gerekiyor ve üç oyuncu ile yolları ayırıp daha çok takıma katkıda bulunacak birini transfer ediyoruz."

'Bilal, Sercan, Furkan mağdur olmasın!'

Bursaspor Başkanı Ali Ay ile Serdar Aziz pazarlığına geçtiğimiz günlerde oturan başkan Özbek sabah 03.00'te el sıkıştı. Bu transferde G.Saray'dan Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım da Timsah'a takas ile verildi. Ancak dün Bilal Kısa'nın menajeri "Bizim haberimiz yok, kontratımız devam ediyor. Kimse bizimle görüşmedi" diye açıklamada bulununca gözler de yönetime çevrildi.

Bu üç oyuncuyu da Bursa cephesi isterken sabaha karşı olması nedeniyle oyuncular için menajerleri ile temasa geçilmedi. Ancak başkan Özbek bu üç oyucunun da kötü durumda kalmamaları için masada bir de şerh koydu... Pazarlık masasında "Bu oyuncular bizim kulübümüz ile sözleşmesi olan isimler. Daha onlarla görüşülmedi. Onları ikna etmek ve yıllık ücretlerini ayarlamak sizin işiniz. Bu oyuncularımın da mağdur olmasını istemem" diyerek son sözünü söyledi.