Galatasaray, geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan Guillermo Burdisso konusunda uçurumun kenarından döndü. Sarı-kırmızılılar oyuncuyu geçtiğimiz sezon Boca Juniors'tan ligin ikinci yarısında satın alma hakkıyla birlikte kiralamıştı. Ancak sarı-kırmızılılar sezon sonunda oyuncunun 3 milyon euroluk opsiyonunu kullanmayarak Arjantinli savunmacıyı ülkesine geri göndermişti.

Sarı-kırmızılıların bu tercihinin ne kadar doğru olduğu bu sezon ortaya çıktı. Geçmişte de bazı sakatlıklar yaşayan 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon da sakatlıktan başını alamadı. Sezon başında ağustos ayında sağ diz menisküsünde yırtık meydana gelen oyuncu, 19 haftası geride kalan Arjantin Ligi'nde şu ana dek sadece bir maçta, 45 dakika süre alabildi.

Takımının Copa Sudamericana'da oynadığı sekiz karşılaşmanın da hiçbirisinde forma giyemeyen Burdisso'yu kulübün elinden çıkarmak istediği belirtiliyor. Ancak oyuncunun sakatlık sorunu dolayısıyla, kendisiyle ilgilenen kulüplerin transfere yanaşmadıkları belirtiliyor. Burdisso, geçtiğimiz sezon Galatasaray'da da bazı sakatlık sorunları yaşamıştı.