UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasıyla futbolda büyük kriz yaşandığı bu dönemde, "Bu kaos bizi daha güçlü yapacak. Futbolu daha güçlü kılacak. Hep birlikte çözüm bulacağımızdan şüphem yok" açıklamasında bulundu. Ceferin'in konuşmasında "UEFA

organizasyonlarının Atalanta, Rangers, Dinamo Zagreb ve Galatasaray'a ihtiyacı var" sözü dikkat çekti.

INFANTINO: "UEFA'YA DESTEK VERECEĞİZ"

"Mevcut kurumlardan kopan ve kapalı bir lig olan Avrupa Süper Ligi'ni asla ama asla onaylamayız. Şiddetle karşı çıkıyor. FIFA bu tavrından vazgeçmeyecek. UEFA'ya da tam destek vereceğiz."

"BİZ BU MODELİ KORUYACAĞIZ"

"Avrupa spor modelini korumak, kulüp yarışmalarını, milli takımlar korumak benim görevim. Futbolu seven herkesin görevi."

"BUNLAR BİRKAÇ EGOİST"

"Birkaç egoist, harika bir spor olan futbolu öldürmek için ellerinden geleni yapıyor."

"UEFA'NIN GALATASARAY'A İHTİYACI VAR"

"UEFA turnuvalarının Galatasaray, Atalanta, Celtic, Rangers ve Dinamo Zagreb'e ihtiyacı var. İnsanların bir şansı olduğunu bilmesi gerekiyor. Biz onların hayallerini canlı tutmalıyız."

"SEVILLA, PARIS, BAYERN, LYON'A TEŞEKKÜRLER"

"Sevilla Başkanı Jose ile pazartesi akşamı görüştüm. Aynı vizyondayız. Ona teşekkür ediyorum. Ayrıca PSG'den Nasser El-Khelaifi'ye tüm yüreğimle teşekkür ediyorum. Harika bir adam olduğunu, futbola ve değerlerine saygı duyduğunu gösterdin. Rummenigge, Aulas sizlere de çok teşekkürler. Harika insanlarsınız."

"KENDİLERİNİ DOKUNULMAZ ZANNEDİYORLAR"

"Zengin, yenilmez, dokunulmaz olduğunu düşünen kulüpler nereden geldiklerini hatırlasınlar! UEFA olmasaydı, nerede ve nasıl olacağınızı çok iyi biliyorsunuz."

(Mynet)