İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün gerçekleşen terörist saldırının ardından Türkiye’de bir gün yas ilan edilirken, Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da bir dakikalık saygı duruşu yapılıp yapılmayacağına dair tartışmalar vardı.

Zira geçen yıl Fransa’da yapılan saldırının ardından UEFA, bünyesindeki tüm organizasyonlarda maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve siyah bant takılmasını onaylamıştı.

Associated Press muhabiri Rob Harris’in verdiği bilgiye göre yarın ve sonrasında oynanacak çeyrek final maçlarında UEFA, İstanbul’daki terör saldırısı kurbanları için bir dakikalık saygı duruşu yapılmayacağını belirtti.

UEFA’nın sunduğu gerekçe ise terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının ancak futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi durumunda mümkün olacağı belirtildi.

Kararın ardından sosyal medyadaki kullanıcılardan Türkiye’nin EURO 2016 katılımcılarından biri olduğu yönünde tepkiler verildi.

Terör örgütü IŞİD'in daha önce Ankara'da gerçekleştirdiği saldırıda onlarca insanımız yaşamını yitirmişti. Ankara saldırısı sonrası A Milli Takım'ın Konya'da oynadığı maçta saygı duruşu sırasında tribünler, saldırıda yaşamını yitirenleri ıslıkla protesto etmişti. Tribünler, teröristleri ıslıklamak yerine ölenleri protesto etmişti. Bu durum büyük tepki toplamıştı.