Başkan Mustafa Cengiz ile UEFA finansal kontrol kurulu arasındaki anlaşma kârlılığı öne çıkartıyor. Avrupa'dan men cezası almaktan kurtulan Galatasaray, üç sezonluk bir planlama çizdi. 2018-19, 2019-20 ve 2020-21 sezonlarını kapsayacak.
 
UEFA ile Galatasaray arasındaki anlaşma, genel hatlarıyla şöyle:
 
İlk sezon sattığın kadar al
 
Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye de uygulanan FFP kuralı, bu kez Galatasaray için kullanılacak. Sarı-kırmızılılar, 2018-19 sezonunda oyuncu satışından oluşan geliri transferde kullanabilecek.
 
Diğer sezonlar artıya geçmeli
 
Galatasaray yönetimi, 2019-20 ve 2020- 21 sezonlarında transfer bütçesini kârına göre oluşturacak. Söz konusu kârın 7 katı kadar transfere para harcanabilecek. Son 3 ayda 11 milyon TL kâr eden Galatasaray, bunu tüm yıla yaydığı örnek alınırsa kulüp, 77 milyon TL'lik transfer harcaması yapabilecek.
 
Maaş bütçesi düşecek
 
UEFA ile yapılan pazarlıkların bir diğer maddesi ise maaş bütçesinin azaltılması. Halen primler ve tüm harcamalar dahil 65 milyon Euro'nun üzerinde bir maaş bütçesi olan Galatasaray, bunu kademeli olarak düşürecek. Bu bedel önce 60 milyon Euro'ya, diğer yıllar ise daha da aşağıya indirilecek.
 
UEFA seçimi bekliyor
 
UEFA'nın alınan kararları haziran ayında açıklamasının nedeni de belli oldu. Galatasaray'ın 26 Mayıs'taki seçiminin sonucunu bekleyen UEFA, yönetim değişmesi halinde bu taahhütleri yeni başkandan da isteyecek. Mevcut Başkan Mustafa Cengiz'in diğer adaylardan da bu anlaşmayı aktararak uyulmasını isteyeceği öğrenildi. 
 
(Sözcü)