Ali Koç, Fenerbahçe'deki mali krizi bir türlü önleyemedi...

Fenerbahçe’nin umudu FON kampanyası. Peki Mayıs sonuna kadar 60 milyon Euro kasaya sokulamazsa ne olacak? Ali Koç’un bile umudu olmadığı ortamda sarı-lacivertlilerin UEFA’dan alacağı cezalar tartışılmaya başlandı.

UEFA’dan kadro kısıtlama cezası alındı. Avrupa Kupası gelirlerine temlik kondu. Para cezası verildi. Bunan sonra gelecek cezanın Avrupa’dan men olması bekleniyor. 3 yıl içinde 1 yıl Avrupa’dan men cezası olası.

Fenerbahçe, gelecek sezon Avrupa Kupalarına katılma belgesini aldı. Önünde engel yok. 2019-20 yılında transferler yapılır ve şampiyonluk gelirse 2020-21 sezonunda şampiyon olunsa da Şampiyonlar Ligi’ne gidilmeme ihtimali çok yüksek olacak.

UEFA, FFP yapılandırma anlaşması devam ederken kuralların çiğnenmesi üzerine Fenerbahçe’ye 5 yıl içinde 3 sezon Avrupa Kupalarına gitmeme cezası verebilir ki, asıl bu 3 Temmuz sürecinden bile büyük bir felakete neden olur.

Fenerbahçe'de Panathinaikos uyarısı

Ali Koç’un ''UEFA’ya verdiğimiz sözleri tutamayacağız'' sözlerini bir kaç tekrarlaması üzerine komşudan uyarı geldi. Panathinaikos’un benzer bir süreci yaşadıktan sonra UEFA tarafından 3 yıl Avrupa Kupaları’ndan men edildiği hatırlatıldı. Bir süre sonra olay, basketbolun sahibi Giannakopoulos’un futbolun patronu Alafouzos’u, kulübün mali durumundan sorumlu olanları açıklamaya çağırmasına kadar geldi.

(Fotomaç)