Sarı kırmızılılar pazartesi, transfer yaptığı kulüp ve futbolcularına 15 milyon dolar ödeyecek.
 
Türk kulüplerinin başvurduğu yol tarih oldu, UEFA’nın ‘dekont’ kriterine Galatasaray eksiksiz ayak uydurdu. 
 
Finansal Fair-Play kriterleri gereğince 3 ayda bir kulüpleri mali açıdan denetleyen UEFA, artık geçmişte sık sık Türk kulüplerinin başvurduğu ‘alacağımız yoktur’ imzalı kağıtları tarihe gömdü. 3 ayda bir oyuncu ve bonservis ödemelerini denetleyen UEFA, artık kulüplerden direkt banka ödeme dekontu ile bildirim yapmaları kararını aldı. G.Saray’da 30 Eylül’deki UEFA tehlikesini Ünal Aysal’ın aldığı önlemler, mali disiplin ile çözdü.
 
Kısaca Aysal, G.Saray’ı UEFA girdabından kurtarıp futbolcuların alacaklarını eksiksiz yatırıp gidecek… Görevi bırakma kararı alan Ünal Aysal, 3 ayda bir inceleme yapan UEFA’ya bu banka dekontlarının pazartesi günü sorunsuz şekilde teslim edilmesini sağladı. G.Saray, pazartesi günü oyuncu transferi yaptığı kulüplere ve futbolcularına 15 milyon dolar ödeyecek.
 
Alacakları ödeyip gidiyor
 
Aysal’ın bu kaynağı hazır etmesi ile UEFA’dan herhangi bir yaptırım ya da uyarı alma tehlikesi de ortadan kalkacak. Arsenal maçı öncesinde G.Saraylı oyunculara tüm alacakları ödenecek ve daha sonra tüm banka dekontları UEFA’ya gönderilecek. F.Bahçe’nin borsadan, Beşiktaş’ın ise UEFA ile borsadan uyarı aldığı şu günlerde Başkan Ünal Aysal, G.Saray’ın bu engelini aşmasını sağladı.