Başkan Elmas'ın UEFA'da gerçekleştirdiği görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Avrupa'nın önde gelen kulüpleri ilerleyen aylarda Avrupa Süper Ligi projesi için birkez daha resmi adım atacak. UEFA Başkanı Ceferin, bu konu hakkında Galatasaray başkanının görüşlerini aldı. Burak Elmas, şu sözleri kullandı: "Türk takımları olarak biz bu oluşumun içerisinde yer almayız. Spor Bakanımızın gerekli açıklamaları da mevcut. Diğer Türk takımlarının projeyi destekleyen bir ifadeleri de yok. Çizgimizi bozmayacağız." dedi.

KOÇ DA TOPLANTIDAYDI

2019 yılında UEFA İcra Kurulu üyeliğine seçilen Fenerbahçe başkanı Ali Koç da Burak Elmas ile UEFA binasında yer aldı. Koç, Galatasaray'ın Barcelona'yı çektiği kura çekiminden önce saat 12:00'de yapılan İcra Kurulu toplantısına katıldı.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç da planlanan Avrupa Süper Ligi'ne karşı UEFA'ya tam destek vereceklerini ilettiler.

JUVENTUS, REAL MADRİD VE BARCELONA HAREKETE GEÇTİ

Juventus, Barcelona ve Real Madrid'in daha önce yaptığı ortak açıklamasında, "UEFA'nın Avrupa futbolu üzerindeki tekelci zihniyetini gözler önüne seren bu kararı Avrupa Adalet Mahkemesi'ne taşıyacağız. Artık UEFA'nın tehditlerini dikkate almadan projemiz için çalışmalara devam edeceğiz." ifadeleri yer almıştı.

Telegraph'ta yer alan habere göre Barcelona, Real Madrid ve Juventus Avrupa Süper Lig projesini bu hafta yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Haberde, Juventus başkanı Andrea Agnelli'nin Perşembe günü projedeki büyük değişiklikleri açıklayacağı ifadelerine de yer verildi.

Kaynak: GsGazete / Telegraph