İşte o sözler:

FİZİKSEL ZAAFİYET

Sarı kırmızılıların özellikle ileri üçlü için genç ve yetenekli oyunculara ihtiyacı var. Galatasaray, Terim döneminde maçlara genelde iyi başlıyor; zaten geçen sezon da ilk devrelerde ligin en çok gol atan takımı konumundaydılar. Ancak maçları aynı seviyede bitiremiyorlar ve transferde de sanırım bu fiziksel zafiyeti gidermeye çalışıyor Terim.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Kadroya yeni katılan Van Aanholt, Boey, Berkan gibi isimlerin saha içi dinamizmi artıracağı kesin. Ancak kaliteyi yükseltecek takviyeye de hâlâ ihtiyaç var. Hagi’lerden, Selçuk’lardan, Sneijder’lerdan sonra duran topların bugün Aytaç, Berkan, Ömer tarafından kullanılıyor olması düşündürücü. Bundan sonraki transferler kalite odaklı olmalı

GEÇEN SEZONUN ÖZETİ

Galatasaray için geçen sezonunun özeti bir ikilemdi: Terim önce Feghouli, Belhanda, Arda, Babel, Falcao gibi deneyimlilerle yola çıkmayı denedi. Ama o oyuncu grubunun ömrü 45 dakikaydı. Sonra rotayı Mohamed, Kerem, Halil gibi gençlere çevirdi; onların da deneyim eksikliğini dengeleyecek doğru karışımı bir türlü bulamadı.

DOĞAL BİR DÖNÜŞÜM

Bu sezon Galatasaray doğal olarak bir dönüşüm içinde: Boey, Berkan, Barış, Nelsson gibi gençlerin yanı sıra Aytaç, Alpaslan, Cicaldau, Van Aanholt gibi müsabaka tecrübesi yüksek olan isimler takviye edildi takıma.

EN İYİ TRANSFERLERDEN BİRİ

Bu transfer metodolojisi bana Galatasaray’ın geçen yılki kadar fiziksel zafiyet yaşamayacağını, sahada daha dinamik bir 11 göreceğimizi söylüyor. Bence Van Aanholt bu sezon Süper Lig’e gelen en iyi oyunculardan biri. Genç Boey rüya gibi bir başlangıç yaptı ve enerjik bir görüntü sergiledi.

BERKAN, ALPASLAN, AYTAÇ

Berkan, Alanya orta sahasının da dinamosuydu, Galatasaray’da da iyi başladı. Bence Aytaç biraz ağır. Alpaslan’ı da stoper alternatifi olarak düşünmek lazım. Gedson’un takıma tekrar kazandırılmaya çalışılması doğal. Ancak Galatasaray’ın saha içi dinamizmi artırmaya yönelik bu transferlerden sonra yapması gereken hamle, bence doğrudan kalite odaklı olmalı.

UMUT VAR AMA..

Galatasaray’da bu sezon saha içinde kalitesiyle ön plana çıkacağını beklediğiniz bir Mustafa Mohamed var. Belki Alexandru Cicaldau da beceri vaat ediyor.

KALİTE ŞART

Oysa Galatasaray seviyesindeki bir takımın 11’inde daha fazla yetenekli isim olmalı. Sofiane Feghouli, Radamel Falcao, Ryan Babel isim olarak belki o klasmandalar, ama artık futbol onları bırakmış. Sarı kırmızılı takımın özellikle ileri üçlü için kaliteyi artıracak derinliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben.

(Sporx)