Galatasaray'a 2010-11 sezonu başında gelerek savunmaya büyük katkı veren; fakat 2012-13 sezonu başında sakatlanarak uzun bir süre takımını yalnız bırakan Tomas Ujfalusi'nin kulüpteki geleceği merak ediliyor. Başkan Ünal Aysal Çek savunma oyuncusunun Galatasaray'a artık faydalı olamayacağını düşünürken, Fatih Terim Ujfalusi'yi denemekten yana.

Teknik direktör Terim, şampiyonluğu ilan ettiğimiz Sivasspor maçında tecrübeli futbolcu ile yan yana verdiği demeçte, "Ujfalusi bize çok yararı olan tecrübeli bir futbolcu. Bu sezon şanssız bir sakatlık geçirdi; ama önümüzdeki sezon onu deneyeceğiz" ifadelerini kullanarak Çek oyuncuyu defterden silmediğini açıkladı. Betpark Ujfa'nın da sakatlığına ve ilerleyen yaşına rağmen futbol oynamaya devam etmek istediği biliniyor.

AYSAL ENGELİ

Transferde dört koldan mesai harcayan Galatasaray'da Aurelien Chedjou'nun transferinden sonra Ujfalusi'nin geleceği soru işareti oldu. Yabancı kontenjanında yer açmak adına 35 yaşındaki futbolcunun kadroya alınmasına sıcak bakmıyor. Aysal katıldığı bir televizyon programında bu düşününcelerini, "Ujfalusi bir sezon oynamadı. Bir sezon oynamamış bir futbolcunun takım olacak katkısı tartışma konusu" diyerek bu konuda duygusal davranmayacağının sinyallerini vermişti.

ANTRENÖRLÜK YOLU GÖZÜKÜYOR

Çek futbolcu için antrenörlük seçeneği daha çok ön plana çıkıyor. Yabancı kontenjanındaki sayı konusundaki belirsizlik ve Ujfalusi'nin durumu ve takımda çok sevilmesi sarı-kırmızılıları bu seçeneği yönlendiriyor. 35 yaşındaki futbolcunun her ne olursa olsun 1 sene daha sahalarda kalmak istediği bilinirken, takımdan gidip gitmeyeceği merak konusu.

Webaslan