Geçen hafta yapılan yönetim kurulu toplantısında başkan Aysal, Ujfalusi ismine sıcak baktığını ve takıma yeni bir hava katacağına inandığını ifade etmişti. Yönetim kurulu üyelerinin de onay verdiği Ujfalusi ile görüşmeler hızlandı ve prensip anlaşmasına varıldı.

Galatasaray basın sözcüsü Şükrü Ergün de NTV Spor’a yaptığı özel açıklamada, Ujfalusi konusunda umutlu olduklarını söyleyerek, “Kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum. Ujfalusi takımı tanıyan, oyuncuların saygı duyduğu ve tecrübeli bir isim. Kendisinin başarılı olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Galatasaray’a 2011 yılında transfer olan Çek oyuncu sarı kırmızılı kulüpte 2 sezon geçirdi. Yaşadığı ağır sakatlıklardan dolayı Galatasaray’dan ayrılan Ujfalusi, kariyerine geçtiğimiz ay Sparta Prag’da nokta koymuştu.

Kariyerinde Atletico Madrid formasıyla Avrupa Ligi ve Avrupa Süper Kupası başarıları bulunan Ujfalusi, Galatasaray’da geçirdiği 2 sezonda da 2 Süper Lig Şampiyonluğu ve 1 Süper Kupa sevinci yaşamıştı. Ujfalusi, 17 yıllık oyunculuk kariyerinde Fiorentina, Hamburg ve Sigma Olomuc’da da oynamıştı.
reklam

Çek Cumhuriyeti Milli Takımının da uzun süre kaptanlığını yapan Ujfalusi, 78 kez forma giyip 2 gol kaydetmişti.