"Prandelli’yi son derece iyi tanıyorum. Bana göre İtalya’nın en iyi hocalarından biri. Taktik anlamda çok başarılıdır. A’dan Z’ye takımın her şeyiyle ilgilenir. Oyuncuların psikolojisinden tutun fiziksel durumuna kadar hep yakın takiptedir. Başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü deneyimli ve çalışmayı seven bir teknik adam."

Aradığımızda sanki telefonumuzu bekliyor gibiydi. Çünkü Cesare Prandelli, Galatasaray’ın başına geçmişti...

Prandelli’nin ismini 1.5 yıl önceki röportajımızda kulağımıza fısıldıyan ilk kişi o olmuştu. “Tomas Ujfalusi” deyip geçmemek lazım. Hem futbolcu olarak hem de idari anlamda Galatasaray’a hizmet etti. Belki bu kez teknik kadroda da olacak. Çünkü Prandelli’ye çok yakın bir isim.

Ortada fol yok, yumurta yokken İtalyan teknik adamın ismini telaffuz etmişti. Aslan’ın yeni hocası Prandelli olunca onu hem bize hem yeni teknik direktöre yakın birinden dinlemek istedik.

Evet, Prandelli başarılı olabilir mi? Karakteri, oyun felsefesi nasıldır? Cim-Bom’un yeni hocasıyla ilgili merak ettiklerimizi sorduk, Ujfalusi de bir bir anlattı.

12 Ocak 2013’te sizinle röportaj yapmıştık. O gün “En beğendiniz teknik adam kim?” diye sorduğumda yanıtınız, “Kesinlikle Prandelli” olmuştu. Bugün Prandelli Galatasaray’ın hocası. Bu güzel bir tesadüf olsa gerek siçin için?

Evet röportajı hatırlıyorum. Prandelli’nin ismini söylediğimde ortada böyle bir durum yoktu. Fatih Terim takımın başındaydı. Daha uzun yıllar devam edecek gibi de görünüyordu. Ancak ben Prandelli’yi çok iyi tanıdığım için ideal olarak böyle düşünmüştüm. Gerçekten ilginç oldu. Haberi duyduğumda hem mutlu oldum hem de şaşırdım. Galatasaray’da bir değişiklik yaşandı ve bana göre en iyi şekilde Mancini’nin yeri dolduruldu. Prandelli başarılı bir hamle.

‘Çok büyük bir isim’

Daha önce beraber çalıştınız. Prandelli’yi nasıl anlatırsınız?

Evet Fiorentina’da beraberdik. Üç yıl boyunca aynı takımda görev yaptık. Prandelli’yi son derece iyi tanıyorum. Fiorentina’daki performansı başarılıydı. Bana göre İtalya’nın en iyi hocalarından biri. Taktik anlamda son derece başarılıdır. A’dan Z’ye takımın her şeyi ile ilgilenir. Oyuncuların psikolojisinden tutun fiziksel durumuna kadar hep takiptedir. Her zaman çok çalışıyordu. Hatta bazen bütün gününü tesislerde geçirirdi.

Galatasaray ile anlaşma sürecinde kendisiyle konuşma fırsatınız oldu mu?

Hayır hiç görüşmedik. Haberi duyduğumda şaşırmıştım. Büyük ihtimalle kısa süre içerisinde iletişime geçeriz.

Prandelli Galatasaray’da başarılı olabilir mi?

 Prandelli çok iyi bir teknik adam. Galatasaray’da başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü tecrübeli ve çalışmayı seven bir teknik direktör. Kulübün her şeyiyle ilgilenir ve sürekli herkesle iletişim halindedir. Doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum.

Daha önce Melo ve Taffarel gibi isimler de kendisiyle çalıştı. Bu bakımdan Florya’ya aslında yabancı olmayan biri geliyor diyebilir miyiz?

Prandelli, Melo ile tıpkı benim gibi Fiorentina’da çalışmıştı. Yanılmıyorsam 1 sene çalıştılar. Hatta Melo, Prandelli ile en iyi dönemini geçirmişti İtalya’da. Şimdi bir kez daha buluştular. Ancak Taffarel ile ne zaman çalıştığını hatırlayamadım. Sanırım Parma dönemiydi. Florya’ya yabancı olmayacaktır bence de. Hem Taffarel yardımcılığını yapacak hem de Melo var. Yabancılık çekeceğini düşünmüyorum.

‘Şanssızlıklar yaşadılar’

Nasıl bir kişiliktir? Oyuncuları ile iletişimi nasıldır?

Gerçekten çok iyi bir insan. Çevresiyle iletişimde çok başarılı. Takımındaki bütün oyuncular ona saygı gösterirler. Yapısı nedeniyle bu saygıyı kolay kazanır. Fiorentina’da çalıştığımız dönemden hatırlıyorum, çok iyi bir ilişkimiz vardı. Hem teknik adam olarak hem de insan olarak çok büyük bir isim.

İtalya ile Dünya Kupası’nda başarılı olamadı. Bunun için ne söylemek istersin?

Evet sonuç kötüydü. İngiltere ile oynayıp 2-1 kazandıkları ilk maçta son derece iyi bir defans kurguladılar ve istedikleri galibiyeti aldılar. Ancak daha sonra oynadıkları maçlarda iyi mücadele etmelerine rağmen şanssızlıklar yaşadılar.

Prandelli antrenmanlarda ve kamp dönemlerinde nasıl bir teknik direktör?

Çok titiz bir antrenördür. Teknik ekibindeki yardımcılarıyla sürekli irtibat halindedir. Kulüpte futbol takımı adına çalışan herkesle görüş alışverişinde bulunur. Antrenmanları da sıkıdır.

İtalya Milli Takımı’nda 4-2-3-1 veya 3-5-2 sistemini tercih ediyordu. Bu bakımdan Galatasaray, Prandelli’ye uygun bir takım mı?

İtalya Milli Takımı ile ilgili yapılan defansif futbol yorumunu kabul etmiyorum. Bana göre Prandelli, savunmaya önem veriyordu ama sistemini asla savunma üzerine kurmadı. Defansını iyi tutarak ileride de pas yapan ve hücuma önem veren bir takım oluşturdu. Görev aldığı her takımda benzer bir uygulamaya gitti. Fiorentina’da da böyleydi. Ben Galatasaray’da da aynı şekilde defansını sağlam tutan, iyi pas yapan ve pozitif futbol oynamaya çalışan bir takım ortaya çıkaracağını düşünüyorum.

‘Net bir şey söyleyemem’

En çok merak edilen noktalardan biri de sizin kulüpteki durumunuz. Geçen sezon İdari Koordinatör olarak görev yaptınız. Devam edecek misiniz? Sizi Prandelli’nin ekibi içinde görecek miyiz?

Biliyorsunuz benim artık Galatasaray ile bir sözleşmem bulunmuyor. Ancak zaman ne gösterir bilemem. Yeni sezonda kadroda olabilecek miyim? Gerçekten ben de bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz. Şu anda size net bir şey söyleyemem.

‘Taktiğe çok önem veriyor’

Mancini ile de çalıştınız. Prandelli ile Mancini arasında ortak ve ayrılan noktalar nelerdir?

Evet geçtiğimiz yıl Mancini ile çalıştım. Gerçekten iyi bir iletişimimiz vardı. Hatta iyi bir sezon geçirdiğimizi de söyleyebilirim. Sezon sonunda Türkiye Kupası’nı kazandık. Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiğimiz sonuç kötü değildi. Taktiksel anlamda benzerlikleri olduğunu düşünüyorum. İkisi de taktisyen hocalar. Hem Mancini hem de Prandelli taktiğe önem veriyorlar. Farklı yönlerine gelince; çok fazla yok ikisi de iletişimi başarılı olan teknik adamlar.