Tribün grubumuz ultrAslan, Fenerbahçe derbisinde yaşananlarla ilgili bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama;

"Galatasaray'ımızın bu hafta sonu oynadığı Kadıköy deplasmanı öncesi, sırası ve sonrasında yaşanan gelişmeleri hayretle takip ettik. Üst üste gelen rezaletler sonrası kamuoyuna bu açıklamayı yapma gerekliliği doğmuştur.

Maçtan bir gün önce Başşikeci alışılageldik hezeyanları ile gündem değiştirmeye çalıştı. İlgili dönemde kendisinin şikeci olduğunu hatırlatan ve adalet arayan kulübümüze şikenin karşısında duruş sergilediği için nefretini kusan bu zatın amacı ise oldukça aşikârdı: Taraftarının güvenmediği ve birçok maçta ıslıkladığı takımının çevresinde Galatasaray kompleksi üzerine kurulu bir sinerji oluşturmak ve daha önce “atadıkları hakem için” resmi yazışmalarla teşekkür dahi ettiği sözde tarafsız federasyonun hakemlerini baskı altına almak. Kanun bilmez ve tanımaz tehditlerini artırarak sürdüren kontrolünü yitirmiş zata federasyon ve medyadan ne yazık ki tepki gelmedi. Gerek oyun olarak gerekse de cılız tribün baskısı olarak ilk amacına ulaşamadığı ortada olsa da maç esnasında tetikçi Fırat Aydınus ve yardımcılarının facia boyutundaki yönetimi ile istediğini elde etti.

Maç boyu oyuncularımızın maruz kaldığı kartlık tekmelere faul dahi vermekten imtina eden bu hakem kisvesi altındaki Başşikecinin maşaları yediğimiz gole de bizzat etki etti. Gol öncesi el olmayan pozisyona el kararı çıkaran, devamında ofsaytı görmeyen her iki yardımcı hakem de görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. Burak’a Kjaer tarafından gözünün önünde yapılan müdaheleye penaltı çalamayan yüreksizler ordusu, Ba’nın Burak’a kasti tekmesini de görmezden gelerek Fenerbahçe’yi yine korudu. Son dakikalarda kendini yere atan Meireles’e kart göstermek yerine gidip sarılıp okşayan Aydınus art niyetini ve taraflılığını bir kez daha kanıtladı.

Sahada 6 hakem değil, tek hakem dahi olsa yakalanacak pozisyonları görmemek için adeta gözlerini kapatan bu futbol katilleri bu kadar aleni pozisyonları görmeyeceklerse hakemliği bırakıp zamanında kupa kaldırdığımız stadda göreve başlamaları daha hayırlı olacaktır!

Bu skandal yönetimi TARAFSIZ bir şekilde Türk spor kamuoyuna duyurması beklenen yayıncı kuruluş ise rengini maçın başında belli etmişti. Onlara rağmen SÖKE SÖKE kazandığımız 4. Yıldızı maç öncesi ve esnasında logolarda kullanmayacak kadar küçük hesaplarla uğraşan ve taraflılığını ilan eden LigTV, maçtan sonra da sahne aldıkları tiyatroya yakışır bir performans sergilediler. 

Golün ofsayt olmadığını piero dedikleri aletle dahi ayarlayamayınca bu sefer eski Fb’li Tümer ve zamanında teşvik primi aldığı ortada olan Fb’li Yanal ofsaytı aklamaya çalıştı. Attıkları taklalar sonunda hakemi gündem yapmaktan uzaklaştırıp Fb’nin bir kirli puanına daha göz yummaya çalıştılar!

Türk futbolunu yönettiğini sananların son marifeti de bu yazıya hepsini sığdıramadığımız hakem felaketine yüksek not verilmesi oldu. Kanıtların sabit olması, delillerin yalanlanmamasına rağmen “Şike yok” denilince nasıl şike ortadan kaybolmuyorsa, ayan beyan olan hakem hatalarını da görmeyip yüksek not verince bu skandal örtülemez! 

Herkes şunu bilmelidir ki; bu kadar kasıtlı bir operasyon ile saldırı altında olan takımımızın haklarını korumak için asla susmayacağız ve en sert tepkiyi her zaman olduğu gibi milyonlarca Galatasaray taraftarından görmeye devam edeceksiniz"