Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın başkanı Veysel Giley, yeni sezon planlamasında düşünülmeyen ve kadro  dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu'nun durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.
 
Veysel Giley, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabri Sarıoğlu'nun  kendileri için önemli bir futbolcu olduğunu söylerken, kadro dışı bırakma  kararının teknik direktör Cesare Prandelli tarafından alındığını düşünmediklerini  söyledi.
 
Galatasaray taraftarları olarak ahde vefaya değer verdiklerinin altını  çizen Giley, "Sabri Sarıoğlu konusunda bizim bilmediğimiz şeyler de olabilir. Cesare Prandelli göreve gelmeden önce kadro dışı kararının alındığını  düşünüyorum. Bir önceki teknik direktörümüz Roberto Mancini'yle alınmış bir karar olduğunu tahmin ediyoruz. Yoksa Prandelli, daha performansını görmeden Sabri'yi  uzaklaştırmak istememiştir. Prandelli'ye son sözü söylemek kaldı " diye konuştu.
 
"Karara çok şaşırdık" 
 
Sabri'nin kadro dışı bırakılması kararına çok şaşırdıklarını aktaran  Veysel Giley, şunları söyledi: "Sabri Sarıoğlu her zaman Galatasaraylılar için önemli bir  futbolcudur. Alınan karara çok şaşırdık ve sonradan tekrar A takıma çağrılır diye  düşündük. Yeni hocamızın önce futbolcuyu izleyip, sonra kararını vereceğine  inanıyorduk. Bize göre bu idari bir karardır. Yoksa Sabri'nin oyun anlayışından,  performansından kaynaklanmamıştır. Galatasaray taraftarı için başkanlık makamı  önemlidir. Oradan bir karar alınmışsa, mutlaka bir gerekçesi vardır. Bu durum  sonrası taraftarlar da yarı yarıya bölündü. Bazı taraftarlar olumsuz görüş  belirtirken, bazı taraftarlar ise kararı olumlu karşıladı. Biz vefayı seven, bu  duyguya önem veren bir taraftar grubuyuz. Sabri Sarıoğlu nerede oynarsa oynasın  onu izleyeceğiz ve hakkındaki düşüncelerimiz değişmeyecektir."
 
"Bence bu yanlış karardan dönülecektir" 
 
Galatasaray taraftarları olarak Sabri Sarıoğlu ile ilgili böyle bir  karar alınacağını tahmin etmediklerini aktaran Veysel Giley, oyuncunun durumuyla  ilgili yapılan tartışmalara göndermede bulunarak, "Taraftarlarca ne kadar  sevildiğini sanırım anlamışlardır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Sarı-kırmızılı taraftarlar için Sabri'nin önemli şeyler ifade ettiğini  vurgulayan Giley, "Bence bu yanlış karardan dönülecektir. O an için verilmiş bir  karardır ama nihai karar değildir. Sonuçta hala kulübümüzün sözleşmeli  futbolcusu. Galatasaray için varını yoğunu ortaya koyan bir isim. Önümüzdeki günler çok şeye gebe. Bizim tavrımız da net" şeklinde konuştu.
 
Sabri'nin kendileri için neden farklı bir anlam taşıdığına da açıklık  getiren Giley, "Sabri sıkı bir Galatasaray taraftarıdır ve bir taraftar gibi  düşünür. Birinci planda bizim için bunlar yatar. Bir başka futbolcu için bunlar  değer değildir. Bu kriterleri göz önüne almak lazım. Aksi durumda taraftarlar  için buruk bir anlam ifade edecek" diyerek sözlerini tamamladı.