Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen 2015 ITF Genç Senyörler Dünya Takım Şampiyonası, Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde devam ediyor.

Şampiyonada 40 yaş kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Galatasaray ve milli takımın eski oyuncularından Ümit Davala, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 5 yıl önce tenise başladığını ancak son 3 yıldır aktif olarak tenis oynadığını belirten Davala, futboldan sonra yapılacak en iyi sporun tenis olduğunu söyledi.

Genç Senyörler Şampiyonası'nda oynadığı ilk maçı kaybettiğini dile getiren Davala, çok iyi oyuncularla mücadele ettiğini kaydetti. Türkiye'de bu tür oyuncuları bulmanın zor olduğunu ifade eden Davala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer ülkelerin birçok sporcusu çok küçük ya da genç yaşta tenise başlamış, hatta performans tenisi oynamış sporcular. Biz nasıl 3-4 yaşlarında futbol topunu ayağımıza aldıysak, onlar da tenis raketini ellerine almışlar. Burada yaklaşık 35-40 senedir tenis oynayan, sürekli antrenman yapan oyuncular var. Bu durumda onlara karşı mücadele etmek tabi ki zor ama burada bulunmak ve oynamak bizim için büyük tecrübe. Her şeyden önemlisi herkes burada dostça mücadele ediyor."

"İyi bir teklif gelirse futbola dönerim"

Davala, futbolda hocalığı düşündüğünü ancak daha sonra bu düşüncesini bir süreliğine askıya aldığını kaydetti. Davala, "İyi bir teklif gelirse ve kafama yatarsa tekrar futbola döneceğim. Benim asıl mesleğim futboldur ama futbol olmadığı dönemlerde sık sık tenis oynamaya çalışıyorum" diye konuştu.

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ligde eşit durumda olduklarını ancak lig sonuna doğru heyecan ve stresin artacağına işaret eden Davala, şöyle konuştu:

"En büyük favorim Galatasaray, yine şampiyonluğa uzanacağına inanıyorum. Milli takım ise büyük avantajlar kaybetti. Milli takımda benim dönemimle şu anki dönem farklı. Fark futboldan kaynaklanıyor. Dünya futbolu gelişiyor. Alman Milli Takımına baktığınız zaman, çok iyi futbolcular var ve önümüzdeki 10 yılın kadrosunu kurmuş durumdalar. Bizim milli takımımız da genç ancak bazı şeylerin oturması için belirli bir zaman gerekiyor. Türk Milli Takımına da bu zamanı tanımak lazım."