Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, AMK Spor' a açıklamalar yaptı. Özat, uzun süredir arasının bozuk olduğu Şenol Güneş'e çatarken, "İki tane yalakası var, beni yıpratmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Özat'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar şu şekilde:

"Maçın favorisi Galatasaray. Ama biz bu maçtan ne çıkarırsak kârdır diye bakacağız. Savaşan bir takım sahada olacak. Fatih Hoca'yla da nasipse ilk kez karşı karşıya geleceğiz. Onunla geçirdiğim 6-7 Milli Takım kampında öğrendiklerimi teknik adamlıkta kimseden öğrenmedim. Kızgınlıklarım ve kırgınlıklarım da olmuştur ama ülkenin en iyi teknik adamı. Önce o gelir, sonra diğerleri."

"Benim Beşiktaş'la, Galatasaray'la sorunum olamaz. Ben kimim ki 100 yıllık çınarlarla sorunum olsun. Ama 70 yaşından sonra buralara gelip de sanki o kulübün sahibi gibi davranma. Büyüklük 70 yaşından sonra elbise giymeyi öğrenmekle olmaz. Büyüklük kalple olur, vicdanla olur. Sen değil miydin İstanbul'un havası kirli diyen. İnsanda utanma olur. Şenol Güneş'in bir-iki tane yakalası var, medyada beni yıpratmaya çalışıyorlar. Büyük takım hocası vakur olmalı."

"Galatasaray'ın en büyük avantajı Fatih Terim. Fenerbahçe aslında doğru oynuyor. Mevcut kadrosuna göre oynaması gereken oyunu oynuyor. Önce iyi savunma yapıyor. Fenerbahçe'nin savunmasını aşmak, atomu parçalamaktan zor. Aykut Kocaman doğruyu yapıyor. 'Ben nasıl olsa bir tane atarım' diyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir'in kadro kalitesi Fenerbahçe'den çok daha iyi. Taraftarlar çıksın her maç beş atsın istiyorlar. Yok böyle bir şey. Karşında rakip var. Takımına saygın yoksa rakibine saygın olsun."

"Oynadığım en iyi futbolcu Nicolas Anelka'ydı. Alex de Souza ise Türk futboluna çok şeyler katmış bir isimdi. Elde ettiğimiz başarılarda büyük payı var. Ben ayrıldıktan sonra Alex'in 6 takımın kaptanlığını yaptığını ama bir şampiyonluk kazanıldığını görüyoruz. Demek ki tek başına her şey Alex değil. Balık hafızalı olmaya gerek yok. "Biz koşacağız, Alex bitirecek" diyorduk. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo dışında herkes yedek kalabilir. Oynamaması gerekiyorsa Alex de yedek bekler. Hangi hoca bindiği dalı keser?"