Umut Bulut’un Radyospor’a yaptığı açıklamalar şu şekilde :

“Beşiktaş maçındaki 1 puan fena değil”
Sergen hocanın dediği gibi… Biz de anlamadık. Galibiyetle ayrılsaydık daha iyi olurdu. 1 puan da fena bir sonuç değil. Yine büyük bir maçta gol atmak nasip oldu. Bir dahaki maçta da inşallah istikrarlı şekilde devam ederiz.

“Hocamızın rahat tavırları bize yansıyor”
Sergen hoca futbolu çok iyi biliyor. Çok önemli bir hoca. Takıma yeni gelen arkadaşlar oldu. İyi bir arkadaşlık ortamı var. Hocanın rahat tavırları stresimizi azalttı. Futbolu bilmesi de önemli. Bunu bize de yansıtıyor. Sergen hoca için söyleyecek çok şey var ama bunları söyleyebilirim. Başarımızda Sergen Yalçın büyük etken. Konuşması, tavrı, hareketleri bizi çok rahatlatıyor. Sergen hocanın antrenörlükte çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. İnşallah Kayserispor’da uzun yıllar iyi şeyler yaparız.

Beşiktaş maçında oynadığı pozisyon…
4-3-3’de sağda başladım, orada bitirdim. Hocamız bana öyle bir görev verdi. Hamza hoca, Prandelli, Mancini, Fatih Terim… Tüm hocalarımız bana görev veriyordu o bölgede.

Umut Bulut’un milli takım hedefi…
Her Türk futbolcunun hayali milli takıma gitmektir. Görev almak isterim. Milli takımımız da önemli bir süreçten geçiyor. Ben de yer almak isterim. İnşallah başarılı oluruz. Play-off oynar ve organizasyona gideriz.

“Futbolu Kayserispor’da bırakmak istiyorum”
Açıkçası şu anki düşüncem Kayserispor’da olmak. Burada mutluyum. Memleketimde oynuyorum. Oynayabildiğim kadar oynamak ve Kayserispor’da futbolu bırakmak istiyorum. Şu anda emekliliği düşünmüyorum. 34 yaşındayım ama kısmet tabi ki. Sağlıklı olduğum sürece oynamak istiyorum. Gücüm, kuvvetim olduğu sürece futbol oynamak istiyorum.

“Alt liglerdeki arkadaşlar sesini duyuramıyor”
Tabi ki büyük takımda oynadığınızda sorumluluklar var. Daha farklı. Büyük takımlarda tepkiler olması normal. Doğal karşılayabiliyoruz. Alt liglerde ise istemediğimiz olaylar oluyor. Yakın zamanda olan olaylar var. Takım kötü gittiğinde taraftar tepkisiyle karşılaşıyoruz. Alt liglerdeki arkadaşlar sesini çok fazla duyuramadığı için biz gündeme getiriyoruz. Bunları konuşuyoruz ama herkes bildiğini yapıyor. En azından biraz daha duyarlı olursak daha iyi olur. Kazanmak da, kaybetmek de var. Futbolculara bu anlamda taraftarlar yardımcı olursa sevinirim. Günümüz için değil, gelecek adına konuşuyorum. Ülke olarak da zor dönemlerden geçiyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içinde bu zor dönemi aşarız.

“Galatasaray’dan daha güzel ayrılmayı isterdim”
Galatasaray’da güzel bir 4 sene geçirdim. Tabi ki Galatasaray’ı çok sevdim ve gurur vericiydi. Biraz daha ayrılışım güzel olsaydı daha mutlu olurdum. Olumsuz şeyler oldu. Benim için üzüntü vericiydi. Artık kimseye kırgınlığım kalmadı. Ama daha güzel şekilde ayrılabilsem, çok güzel olurdu. Galatasaray camiasını da, taraftarlarını da seviyorum. İnşallah Galatasaray daha iyi yerlere gelir.

Umut Bulut’tan Eren Derdiyok yorumu…
Eren Derdiyok’u başarılı buluyorum. İlk senesi. Şu ana  kadar ciddi katkı sağladı. Takım olarak daha iyi olsalardı, attığı goller anlamlı olurdu. Puan anlamında söylüyorum. Verilen forma şansını iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Galatasaray için iyi bir transfer. İlerleyen dönemlerde attığı gollerle bunu gösterecektir.

“İlk hedefim Kayserispor’da oynamak”
Türkiye’de 2 tane büyük kulüpte (Galatasaray, Trabzonspor) oynadım. İki camiayı da çok seviyorum. Futbolda her şey var. Kısmet, nasip. Ama ben burada mutluyum. Kayserispor’da olmaktan mutluyum ve gurur duyuyorum. İnşallah buraya daha fazla katkı yapmak istiyorum. Fakat ; futbolda her şey var tabi ki. İlk hedefim Kayserispor’da uzun yıllar oynamak.

Ajansspor Özel