Sarı-Kırmızılı takımda Mersin İdman Yurdu maçıyla birlikte taşlar yerinden oynamaya başlayacak. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ilk olarak sağ kanatta değişime gitmeyi planlıyor.

Osmanlıspor ve Torku Konyaspor önünde Umut Bulut’un performansını yetersiz bulan Hamzaoğlu, bu bölgede yeniden Yasin Öztekin’e görev vermeyi düşünüyor. Milli takım arasında yapılan antrenmanlarda göz dolduran Sinan Gümüş’ü de bu mevki için alternatif olarak düşünüyor.

KÖTÜ BAŞLANGIÇ YAPTI

Sezona formsuz başlayan Umut Bulut, 2-2 biten Sivasspor maçında son 6 dakika forma giymiş, Cimbom’un 2-1 mağlup ayrıldığı Osmanlıspor karşısında 90 dakika şans bulmuştu. Son Torku Konya önünde 56 dakika sahada kalan Umut, daha sonra yerini Emre Çolak’a bırakmıştı. Emre’nin girişinin ardından daha çok top tutan G.Saray, son dakikalarda Sneijder’la iki gol bulmuştu. Hamzaoğlu’nun, hücuma verdiği destek nedeniyle ilk etapta Umut’un yerine Yasin’i düşündüğü, skor üstünlüğünün erken ele alındığı maçlarda Emre ya da Sinan’ı da kullanmayı düşündüğü öğrenildi.

4 MAÇTA ISABETLI ŞUTU YOK

32 yaşındaki Umut Bulut, bu sezon 3’ü lig, biri de TFF Süper Kupası olmak üzere 4 resmi maçta görev aldı. Hiç gol atamayan ve asist yapamayan Umut Bulut, pozisyona dahi giremedi. Çektiği 2 şutta da isabet sağlayamadı. Avrupa Şampiyonası elemelerinde Konya’daki Letonya maçında da forma giyen Umut Bulut, 38 dakika süre almış, ancak Hollanda karşısında kulübede kalmıştı.