Sarı kırmızılıların bu sezon yakaladığı başarıda kendisinin de önemli payı olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Umut, Fernando Muslera’dan da övgüyle söz etti.
 
Bu sezon kaydettiği gollerin sonuca doğrudan etki ettiğini vurgulayan Umut, “4. yıldız camiamıza hayırlı olsun. Zorlu bir dönemden geçtik. Bütün takım arkadaşlarımı sezon başından bu yana verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Kazandığımız şampiyonluğun inanılmaz derecede mutluluğu var. Bunu tarif edemiyorum. Her gün bu tesislere geliyoruz, birbirini gören herkes birbirine sarılıyor. Bu şampiyonluğun dördüncü yıldız ve bireysel olarak da çok büyük bir anlamı vardı. Diğer yıllara nazaran oynayıp oynamamak çok sıkıntı değildi. Bu sene görev verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Puana doğrudan etki ettiği için çok anlamlı goller attığımı düşünüyorum. Bu sezon da önemli başarılar kazandığımız ve benim de bunda katkım olduğu için çok mutluyum” dedi.
 
Muslera’nın yaptığı kurtarışlarla şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Umut, “Muslera’nın kaleciliğini konuşmaya zaten gerek yok. Yaptığı kurtarışlarla bize önemli anlarda maçlar kazandırdı. Onu da aynı diğer takım arkadaşlarım gibi ayrıca tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.