UEFA’nın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle sporcularına ödediği yıllık toplam ücrette 65 milyon euro barajını geçemeyecek olan Galatasaray yönetimi, bazı isimlerle yolları ayırarak bu sorunu çözmeye çalışıyor. 
Teknik direktör Jan Olde Riekerink’in Danimarka kampının kafilesine dahil etmediği ve kadro dışı bırakılan Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal’ı takımdan göndermek isteyen Dursun Özbek yönetimi, böylece tasarruf sağlamanın hesaplarını yapıyor. 

Ancak yönetim, menajerleri aracılığıyla kendilerine takım bulmalarını söylediği oyunculardan gelen cevapla neye uğradığını şaşırdı.

Kendilerine gelen tekliflerde Galatasaray’da kazandıkları paranın daha az bir miktarının önerilmesini kabul etmeyen oyuncuların bu nedenle takımdan ayrılmaya sıcak bakmadıkları ortaya çıktı. Sözleşmelerinin gereği yerine getirilmedikçe ayrılmayı düşünmeyen bu 3 oyuncunun Sarı-Kırmızılı yönetime, “Bu şartlar altında hiçbir yere gitmiyoruz” diyerek haber yolladığı öğrenildi.

Toplam maliyet 10 milyon euro

Futbolcuların tepkisi ile tüm hesapları alt üst olan Özbek yönetiminin, oyuncuları takasta kullanma düşüncesi de bu sebeple zora girdi. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Umut’un 1.8 milyon Euro, 2 yıl mukavelesi olan Olcan’ın toplam 3.7 milyon Euro, 3 yılı kalan Tarık’ın da toplamda 4.5 milyon Euro kazanacak olması Sarı-Kırmızılı yönetimin elini kolunu bağlamış durumda... 

Bu oyuculara toplamda 10 milyon Euro ödemeyi taahhüt eden yönetimin, bir çıkış yolu aradığı bildirildi.