Umut Bulut, bugün gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray Spor Kulübü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına açık gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Umut Bulut, zor günlerinde yanında olanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Yanımda olan devlet büyüklerim, spor camiası, başkanımız, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş camiası ile amatör kulüpler dahil arayan, aramayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu zor günümde yanımda oldular. Bilhassa ertelen Fenerbahçe maçı ile ULEB Avrupa Kupası'ndaki Bayern Münih maçında taraftarlarımız benim için pankart astı. Özellikle onlara da teşekkür ediyorum. Zor dönemimde arayarak, bana moral verdiler. Herkese şükranlarımı sunuyorum, minnettarım."

"Psikolojik olarak zor dönemler geçiriyorum. Babamın yaşadığı kötü olay futbolu unutturdu. Acısını çok derinden yaşıyorum. Psikolojik olarak tabii ki bu olayı kaldırmak kolay değil ama sağ olsun takım arkadaşlarım, camiamız ve sevenlerim beni hiç yalnız bırakmıyor. Bu süreyi de bu şekilde aşacağımı düşünüyorum."

Umut Bulut, ligin kalan haftalarında Galatasaray'a yakışır şekilde mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Ligde geriye kalan 9 hafta var. Galatasaray olarak, taraftarımıza ve camiamıza yakışır bir şekilde mücadele edip, duruşumuzla, futbolumuzla en iyisini sahaya yansıtarak, ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı yapıyoruz."

"Hocamız geleli bir hafta oldu. İkili ilişkileri çok iyi, bize de sıcak davrandı. Hollanda'da çalışan ve büyük eğitim alan bir teknik adam. Takımımıza Orhan hoca ile çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aslında bu saatten sonra takım ve camia olarak kenetlenmemiz lazım. Çünkü camia olarak zor bir dönem geçiriyoruz. Taraftarımız, camiamız ve futbolcu arkadaşlarımızla birleşip bu zor günleri aşacağımızı düşünüyorum."

"Milli takımımızı aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Artık milli takımımızın Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'na aralıksız katılıp, derece alması lazım. Bunun da başlangıcını dün yaptılar. Benim de hedefim Avrupa Şampiyonası'na gitmek. Nasip kısmet olursa milli takım forması altında elimden geleni yapmak istiyorum."