Dursun Özbek'e eleştiri: "Bu isimlere ne gerek var?" Dursun Özbek'e eleştiri: "Bu isimlere ne gerek var?"

Ünal Aysal, karşılaşmada yaşanan hakem hataları sonrası bir açıklama yayımladı. 

"GALATASARAY'IN RAHATSIZLIĞI NORMAL"

“2018-19 sezonu sonundan bu yana yaşananlar düşünüldüğünde Galatasaray'ın reaksiyonu ve rahatsızlığı son derece normal. Dün yaşananlar uzun zamandır büyüyen bir zincirin son halkası. Ancak gördüğüm kadarı ile hakem kararlarından diğer kulüpler de rahatsız. Bu sebeple önce diğer  kulüpler ile beraber istişare edilerek gittikçe netleşen bu hastalığın gerçek sebeplerini araştırmak ve çözümlerini gene beraberce üretmek gerektiğine inanıyorum.”

"HAZIRLIK OLMADAN LİGDEN ÇEKİLMEK SORUN ÇÖZMEZ"

“Galatasaray bu konuda öncülük etmelidir, gerekirse yurt dışından hakem getirme dahil idari tedbirlerden, eğer sporda yasa dışı ve maddi kazanç  hedefli  örgütlü bir hareketten şüpheleniliyor ise bunun açıkça ifade edilmesinden ve bir adli soruşturmanın devletten talep edilmesinden çekinilmemelidir. Bu sadece Galatasaray'ın sorunu değildir, Türk sporunun sorunudur. Galatasaray'ın ligden arkasında bir hazırlık olmadan çekilmesi bu sorunu çözmez, bu sadece bir kupa veya maç olayı gibi de görülemez."

"AVRUPA SÜPER LİGİ'NE YÖNELMELİ"

TFF her ne kadar özerk bir kurum gibi görünse dahi hukuksal sorunlar ve suç kavramı devreye girince saf dışı kalmak ve adli soruşturma yolunu açmak zorundadır.  Ancak bu mücadelede GSK yanlız bırakıldığını görürse o zaman bu çok büyük ve saygın markanın yeni bir coğrafyada kendisine gelecek araması da bir çıkış olarak yöneticilerin görevidir. Dolayısıyla Galatasaray Avrupa Süper Ligi organizasyonuyla iletişimini güçlendirmeli ve bağlarını sıkı tutmalıdır.”

(Cumhuriyet)