İşte ortak görüş: “Erciyes maçını kazasız atlatırsak 2. yarıya avantajlı başlarız. F.Bahçe’nin fikstürü zor, TT Arena’daki derbi maçımıza liderlik için çıkarız.”

G.SARAY’DA F.Bahçe ile puan farkının 8’e düşmesinin heyecanı yaşanıyor. 4. yıldızı takmak için F.Bahçe’yi geçip şampiyon olmak zorunluluğu bulunan G.Saray, son günlerde “duruş” polemiğine girdiği ezeli rakibinin Karabük’e yenilmesiyle büyük sevinç yaşadı. Trabzon’u da mağlup edince puan farkı bir anda 11’den 8’e düştü. Başkan Ünal Aysal ve yöneticiler ise “2014 yılı bizim için çok farklı olacak. Yeter ki şu ilk yarıyı en az hasarla atlatalım”  görüşünde. Ve bu durumda istenen tek şey farkın bu hafta 8’den de 5’e, 6’ya inmesi... Ancak daha emin olunan şey yapılan ince hesaba göre reel puan farkının 5 olduğu inancı.

HOCA KAMPI BİR YAPSIN DA GÖRÜN!

Aysal, harıl harıl zirve hesapları yaparken “TT Arena’da F.Bahçe’yi yeneriz. Yenemezsek zaten şampiyon olamayız. Bu nedenle şimdiden 3 puanı yazıyorum. İkinci yarıda bambaşka bir G.Saray olacak. Taraftarımıza sürprizlerimiz var ve bunun için çalışıyoruz. Hocamız da takımla hazırlık kampı yaşayacak. Böylece şampiyonluk yarışında daha da iddialı duruma geleceğiz” yorumunda bulundu.

28. HAFTA LİDERLİĞE OTURMA HEDEFİ

Başkan ve yöneticilerin genel kanısı G.Saray’ın 28. haftadaki F.Bahçe derbisine en az 3 puan geride ve daha az farkla gireceği yönünde. Özellikle 2. devre galibiyet serisi yakalamak isteyen ve F.Bahçe’nin tüm derbilerini deplasmanda oynayacak olmasına güvenen G.Saray cephesi, TT Arena’daki maça kadar makasın daralacağına ve yarışın o döneme kadar da kafa kafaya geçeceğine inanıyor.

ŞU KAYSERİ ERCİYES’İ BİR AŞALIM YETER

Bu haftaki tek sıkıntı ise Erciyes maçı... TT Arena’da önemli bir seri tutturan, ligde 5’te 5 yapan Mancini’nin G.Saray’ı deplasmanda ise kazanmakta zorlanıyor. Son G.Birliği deplasmanında Şampiyonlar Ligi yorgunluğu da çeken Aslan, 3 puan alamamıştı. İç ve dış sahadaki farklı performanslar yöneticileri düşündürürken Ünal Aysal ve yöneticiler, “Şu Erciyes maçını bir geçelim, gerisi kolay” diyorlar. Hikmet Karaman’ın da işleri zorlaştıracağına inanılıyor.

(Akşam)