İşte o açıklamadan satır başları;

Takımımızın özellikle ikinci devredeki oyunu şahaneydi. Benim için değer taşıyan tarafı, mevsim sonuna geldiğimiz bu günlerde takıkımımız özgüvenini yeniden kazanmış olması. Takım içi disiplin, dayanışma, dostluk alınan neticeden daha önemliydi. 1 maçımız kaldı. Hedefimiz olan Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme olayı gerçekleşecek.

Her maçın sonucu önemli. Biz başarıya endeksli bir kulübüz. Galatasaray'ın başarılara dönük şaşmaz bir prensibi var. Trabzon'la ilişkimizin daha sağlamlaşması, yönetimle aradaki diyalogun daha da geliştirilmesi bizim için daha da iyi oldu. Ayrıca, oraya gitmem oyuncularımız için ayrı bir motivasyon kaynağı olmuş olabilir.

Benim her zaman tek bir beklentim var; başarı. Başarının üstünde başka bir beklenti bizi tatmin etmiyor. Her yarışma neticeye dönük bir anlam taşıyor. bizim tek bir netice beklentimiz var, o da başarı. Kayseri Erciyes maçından da alnımızın akıyla çıkacağız. İzlediğim Galatasaray bu problemle başa çıkacak güçtedir. Hocamızın son maçlardaki kurgulamaları da oldukça başarılı.

Mesafe, zaman uzayınca bir yerde bir şeyin ilki gibi oluyor. Geçen seneki basketbolda, 25-30 sene süren bir aradan sonra gelen şampiyonluk bir ilk gibi algılanırsa, benim için çok önemliydi. Kızlarımızın hem yurtdışında, hem Türkiye'de gelen kupa başarı simgesiydi. Basketbolcu engelli kardeşlerimin, evlatlarımın başarısı da son derece önemli. Bu arada bu başarıların hepsi de mayıs ayına toparlandı. "Mayıs ayı bizim" derken, algı kendi kendisini yaratmış. Basketbolda Beşiktaş maçımız var. Hepimizin beraberce heyecanlanacağı bir maç olacak.

Doğrusunu isterseniz, bu başarılar sürpriz olmadı. Bu sene özellikle futboldaki başarılar, bir dönemde tereddüt oldu. Lig şampiyonluğunu hiç gereksiz bir şekilde elimizden kaçırdık. Kırılma noktalarından birinde rakip kırılabilirdi, biz kırıldık. Bu olabilir. A Takımımız, Türkiye Kupası'nı 9 yıl sonra kazandı. Bence bu başarı da son derece görkemli bir başarı olarak algılanmalı. Basketbol şampiyonluğu haziran ayına kalacak. Yıldız kızlarımızın aldığı bir başarı var.

Sporx