EuroLeague Finali’nde ezeli rakibi F.Bahçe’yi yenerek Avrupa’nın en büyük kupasını ilk kez Türkiye’ye getiren Galatasaray Odeabank hakkında ‘Takım dağılacak’ iddiaları ortaya atıldı. Sarı-Kırmızılı yönetimin, bütçeyi 4 milyon dolardan, 5 milyon TL’ye düşüreceği ve birçok yıldızın takımdan gideceği haberleri şok etkisi yarattı.

Özellikle 8’li Finaller’de şov yapan Işıl Alben ve Alba Torrens’i Galatasaray’dan ayrılarak Rusya’ya gideceği söylendi. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, çıkan bu iddialar sonrası tüm gözlerini G.Saray yönetimine çevirdi. G.Saray Başkanı Ünal Aysal, takımın geleceğiyle ilgili AKŞAM’a konuştu. Aysal, ‘Kadın basketbolcular için özel bir jestiniz olacak mı? Lutfi Bey’in söylediği ‘Ekonomik kullanma’ adına küçülme söz konusu mu?’ sorusunun cevabını verdi.

Ünal Aysal, “Tabii ki özel bir jestimiz olacak. Ekonomik küçülmeye yönetim kurulu karar verecek. Ancak başarıyı yakalamış ekipleri küçültmek mevzu bahis olamaz. Takımımız böyle devam edecek. Hiçbir dağılma olmayacak” diyerek taraftarların yüreğine su serpti.

Rusya’nın Dinamo Kursk ekibine gideceği iddia edilen Alba Torrens ve Işıl Alben, Sarı-Kırmızılı formayı giymeye devam edecek. ABD’li Kelsey Bone ve İspanyol Sancho Lytlle da gelecek sezon takımda kalacak. G.Saray Odebank’ın yeni hedefi Türkiye Kadınlar 1. Ligi’ni kazanmak. Sarı-Kırmızılılar, Play-Off’taki ilk maçında perşembe günü sahasında Adana BOTAŞ ile karşılaşacak.

jwsbasketball