Toplantının 19 Mart 2022 Cumartesi günü yeterli çoğunluk toplanamaması halinde 26 Mart 2022 Cumartesi günü yapılacağı duyuruldu.

ÜNAL AYSAL'DAN KONUŞMA KARARI

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal'ın Genel Kurul'a hazırlık yaptığı öğrenildi. Camidan gelen bilgilere göre Ünal Aysal ve Alp Yalman ön sıralarda yerini alacak ve kulübün son durumu hakkında açıklamalarda bulunacak.

Galatasaray'da yapılması planan Yıllık Genel Kurul Toplantısı pandemi nedeniyle 2 senedir zamanında yapılamıyordu.

ÜNAL AYSAL: "HAK ETTİĞİMİZ YERE GELECEĞİZ"

"Herkes Galatasaray’ın görünen kısmını merak ediyor, izliyor. O da Galatasaray Derneği, spor kulübü. Biraz daha ufaltalım tabloyu Sportif A.Ş.’nin içindeki futbol takımı önceliğimiz hepimizin. Taraftar olarak bakıyoruz çünkü toplumun ana refleksi orada çalışıyor. Aslında Galatasaray her şeyden evvel bir eğitim camiası. Türkiye’nin en eski eğitim kurumu. Senelerdir gençlerimizi geliştiren bir ilim yuvası. Bunların hepsini organize eden bir de eğitim vakfımız var. Dernek yönüne baktığınız vakit dernekte aşağı yukarı 12 şubenin konuşlandığı bir dernek. Ancak bunların hepsinin önünde futbol var. Çünkü futbol en fazla izlenen spor dalı. Altta basketbol, voleybol, yüzme, su topu, kürek vs. gibi kız ve erkekleri içinde barındıran 12 tane şubemiz var, hepsi dinamik. Galatasaray bu şubeleri toparladığınız vakit bir potansiyel güç. Onun için biz Galatasaray eski yöneticilerinin hemen hemen hepsinin özellikle imtina gösterdikleri ki bu 2014’e kadar devam etti ondan sonra kayboldu, benden sonra kayboldu. Benden evvelki başkanların da izlediği politika buydu. Bütün şubelerde başarıyı yakalamaya çalıştılar. Çünkü bunun marka değerine çok büyük katkısı vardı. Galatasaray camiası da böylece başarıyı sadece futbolda değil bütün dallarda yaşayarak Galatasaraylı olma sevincini ve zevkini kazanıyordu. Bugün geldiğimiz noktada maalesef benim izlediğim kadarıyla sadece futbola endekse olmuş durumdayız. Futbolda başarılarla seviniyoruz ama başarısız olduğu vakitte moraliniz bozuluyor. Hiç buna gerek yok. Bana kalırsa çok kısa bir sürede Galatasaray’ımız yine hak ettiği yere her şekilde gelecektir."

KULÜPTEN YAPILAN AÇIKLAMA:

Tüzüğümüzün 26. maddesi gereğince, Kulübümüzün “Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın aşağıdaki gündemle 19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Anadolu Auditorium toplantı salonunda, yeterli çoğunluk olmadığı takdirde ikinci toplantının çoğunluk aranmaksızın 26 Mart 2022 Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılması kararlaştırılmıştır.

Üyelerimize duyurulur.

Yıllık Olağan Genel Kurul Gündemi

Açılış,

Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşması,

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi,

Kulüp Başkanı ya da görevlendirdiği kişinin sunuş konuşması,

Faaliyet raporunun sunulması,

Denetim Kurulu raporunun okunması,

Raporlar hakkında görüşme,

Yönetim Kurulu’nun Mali ve Yönetsel bakımdan aklanmasının ayrı ayrı görüşülerek karara bağlanması,

Denetim Kurulunun aklanmasının görüşülerek karara bağlanması,

Disiplin cezası alan üyelerin, başvurularının görüşülüp ayrı ayrı karara bağlanması,

2022 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ve bütçenin karara bağlanması,

Dilekler."

Kaynak: GsGazete